Ο Τζήμερος δεν τελειώσε την ΑΣΟΕΕ λόγω ….φοιτητικών παρατάξεων

Ο Θάνος Τζήμερος δεν είναι οπωσδήποτε ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που είπε ψέματα ότι είναι κάτοχος ενός πτυχίου που δεν έχει και ούτε είναι κάτι το κατακριτέο.  Στη σειρά βιογραφικών που μοίραζε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εμφανιζόταν ως πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ.  Ύστερα από σειρά παραπολιτικών σχολίων ότι ψεύδεται αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ποτέ δεν τελείωσε τη σχολή του και δεν κατάφερε να πάρει πτυχίο.

Οι ικανότητες και οι ουσιαστικές γνώσεις ενός ανθρώπου οπωσδήποτε δεν κρίνονται  κυρίως από τα χαρτιά και τα ακαδημαϊκά αξιώματα.  Ωστόσο σε δηλώσεις του ο Τζήμερος αντί να παραδεχτεί σαν νορμάλ άνθρωπος ότι στη ζωή του προέκυψαν άλλες προτεραιότητες, τεμπέλιασε κλπ, απέδωσε τον πρόωρο τερματισμό των σπουδών του στο ότι και καλά δεν άντεξε το «πολιτισμικό σοκ που σήμαινε γι’αυτόν η σπουδή στην ΑΣΟΕ εκείνη την περίοδο».  Φανταστείτε να αναγκαζόταν να πάει σχολείο σε υποβαθμισμένη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, ο Θ. Τζήμερος με δηλώσεις του στο parapolitika.gr «εξομολογήθηκε» μετά από δημοσιεύματα πως «Στον δημόσιο λόγο, αλλά και στον γραπτό λόγο του κ. Τζήμερου δεν υπάρχουν πουθενά αναφορές για πτυχίο οικονομικών από την ΑΣΟΕ. Αντιθέτως, ο ίδιος ο κ. Τζήμερος έχει δηλώσει δημόσια πως αν και τελειόφοιτος του πανεπιστημίου, δεν αποφοίτησε επιλέγοντας συνειδητά να μην ενδώσει σ’ ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστική παιδεία και ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια του κομματικού συνδικαλισμού.»   Σε ό,τι αφορά στη μη επαρκή γνώση αγγλικών που δημοσιεύματα αποδίδουν στον Θ. Τζήμερο, το γραφείο τύπου της Δημιουργίας Ξανά δεν απάντησε.

Οι ακραίες και γεμάτες μίσος και άγνοια δηλώσεις του για τους μετανάστες και την Αριστερά πάντως δείχνουν παντελή έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και πολιτικού πολιτισμού κάτι πολύ πιο ουσιώδες από το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ.

One thought on “Ο Τζήμερος δεν τελειώσε την ΑΣΟΕΕ λόγω ….φοιτητικών παρατάξεων

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: