Της Βίκυς το στρινγκάκι

Η Ελλάδα απέκτησε τη δική της Ιμέλντα Μάρκος, απέκτησε το δικό της εθνικό σύμβολο του νεοπλουτισμού και της σπατάλης, μια ταπεινή υπάλληλο της ΔΕΗ που αγοράζει μεταξωτές κορδέλες και όχι φύκια.

Η Βίκυ η Κορδονάτη, η προφυλακισμένη σύζυγος του Άκη, δεν έχει 2.700 ζευγάρια παπούτσια διάσημων σχεδιαστών, όπως η σύζυγος του μισητού πρώην δικτάτορα των Φιλιππίνων, αλλά αγόρασε κρόσσια για δύο (2) καναπέδες αξίας 2.626,57 ευρώ και διακοσμητικό κορδόνι αξίας 552,96 ευρώ (προσοχή στο δεκαδικό ψηφίο). Ξάφνου όλη η Ελλάδα συζητάει για τα κρόσσια και το στρινγκάκι, δηλ. το διαφημιστικό κορδονάκι του καναπέ της Βίκυς, και αναρωτιέται απο τι υλικό είναι φτιαγμένα ώστε να δικαιολογείται η τόσο υψηλή τιμή τους. Μήπως από χρυσοκλωστή; Μήπως από νήματα που παράγονται από ένα πολύ σπάνιο είδος μεταξοσκώληκα; Mήπως είναι στολισμένα με κρύσταλλα Σβαρόφσκι;

Mε αγωνία περιμένουμε τις επόμενες αποκαλύψεις για τις σπατάλες της Βίκυς. Για μια ντιζαϊνάτη σφουγγαρίστρα Donna Caran αξίας 7.693,81 ευρώ, μια βιντάζ σιδερώστρα των 11.000 ευρώ και μια αεροδυναμική απλώστρα Salvatore Ferragamo από τιτάνιο των 14.668 ευρώ.

Μια από τις τουριστικές ατραξιόν στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, είναι το Μουσείο Υποδημάτων όπου στα εκθέματα συγκαταλέγεται μια συλλογή 800 πανάκριβων παπουτσιών της Ιμέλντας. Ποιος ξέρει, μπορεί αύριο η Ελλάς της αξιοκρατίας και της διαφάνειας να αποκτήσει το δικό της Μουσείο των Σκανδάλων όπου σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται τα κρόσσια και οι καναπέδες του νεοκλασικού αρχοντικού, μια που το υποβρύχιο που γέρνει είναι δύσκολο να χωρέσει σε ένα συνηθισμένο κτίριο, όπως δύσκολα μπορεί να χωρέσουν τα Ολυμπιακά Ακίνητα και το Βατοπαίδι.

Είχαμε καιρό να γελάσουμε, έστω και σε βάρος κάποιου, όμως τα ψώνια της Βίκυς μάς πρόσφεραν μια ευκαιρία να θυμηθούμε τον αθάνατο Μποστ, δηλαδή ότι τα μεταξωτά κρόσσια θέλουν επιδέξιες μίζες. Το μόνο πικρό κατακάθι στο γέλιο μας είναι η επίγνωση ότι Βίκυ δεν είναι μόνο μία…

Απάντηση