Τι θα πουν για μας στη Γαλλία;

Η απάντηση είναι τίποτα.  Αλίμονο αν θίχτηκε κανείς από το λογοπαίγνιο του Αλέξη Τσίπρα για «Ολαντρεού» (του οποίου η πατρότητα άλλωστε ανήκει στον Μελανσόν που το έχει κάνει αρκετά γνωστό στη Γαλλία)  και ακόμα και αν δεν τους ενθουσίασε δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία .  Οι Έλληνες χατζηαβάτηδες ωστόσο έγιναν κατακόκκινοι !  Πω, πω τι πάθαμε, πως τολμάει και μιλάει έτσι στον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο Ολάντ και μάλιστα μέσα στο Παρίσι.  Η δουλοπρέπεια και ο ρηχός επαρχιωτισμός σε όλο του το μεγαλείο.  Θαυμάστε τους αυτόκλητους δικηγόρους του Ολάντ! Ακόμα και η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της έσπευσε να καυτηριάσει τις δηλώσεις Τσίπρα!  Η διάσταση που επιχείρησαν να δώσουν στο θέμα τα ΜΜΕ του κόμματος του Μνημονίου είναι αποκαλυπτική της τραγικότητας και ένδειας των επιχειρημάτων τους. 

 

Σαμαράς:  «Μόνο αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρα υπέρ της πατρίδας μας την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι΄ αυτό, με μια απίστευτη αλαζονεία, τις καταστρέφει αυτές τις συμμαχίες και οδηγεί τη χώρα μας στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται».

Φώφη Γεννηματά : «Θεωρώ ότι είναι αχαρακτήριστο να χρησιμοποιούμε, για λόγους προεκλογικούς, για λόγους μικροκομματικούς, με τέτοιο τρόπο τους συμμάχους μας. Αυτή τη στιγμή, κάτι αλλάζει στην Ευρώπη, όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 16%, αλλά γιατί ενισχύονται οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Δεν μπορούμε, επιτέλους, να καταλάβουμε ότι αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας; Εκτός αν η πραγματική μας σκέψη είναι ότι πρέπει να απομονωθούμε, να περιθωριοποιηθούμε και να φύγουμε τελικά από την Ευρωζώνη».

ΔΗΜΑΡ:  «Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, αλλά και όλος ο προοδευτικός κόσμος θεωρεί ότι η εκλογή του κ. Ολάντ μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή πορείας της Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας του κουνάει το δάχτυλο και υιοθετεί την προεκλογική, επιθετική κατά του Ολάντ, επιχειρηματολογία του Σαρκοζί. Ας καταλάβει επιτέλους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο μικρομεγαλισμός και η αμετροέπεια είναι πολύ κακοί σύμμαχοι» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο εμφανίστηκε απολογητικός και θέλησε να κατευνάσει  τις αντιδράσεις, διευκρινίζοντας:  « Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τον Ολάντ»

Το αστείο είναι ότι κανένας ευρωπαίος δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο για τη νύξη του Αλέξη Τσίπρα.  Αλλά σημασία φαίνεται δεν έχει τι θα πουν για μας στο Παρίσι αλλά τι θα πουν για μας στην Τατιάνα!

Απάντηση