Οι φυλακισμένοι φτύνουν τη Χρυσή Αυγή… αν και πολλοί την ψήφισαν

Διαβάσαμε ότι οι ναζί είναι ανεπιθύμητοι στον Κορυδαλλό.  Όπως γράφτηκε: Οι κρατούμενοι, μόλις έμαθαν ότι θα συνυπάρξουν με τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες, κτυπούσαν πόρτες και κάγκελα, προκαλώντας τέτοιο θόρυβο που ακουγόταν και έξω από τη φυλακή. Ακούστηκαν πολλά συνθήματα όπως «δολοφόνοι», «ναζί» κλπ.

Φυσικά και η πλειονότητα των φυλακισμένων δεν είναι φασίστες και αντιδρούν.  Ωστόσο στις φυλακές βρίσκονται και βιαστές, εγκληματίες, μεγάλο τμήμα του λούμπεν προλεταριάτου και καθυστερημένα μεσαία στρώματα που αποτελούν τον πυρήνα της βάσης της Χρυσής Αυγής. Το πιο πιθανό είναι ότι ακόμα και οι κρατούμενοι που συμπαθούν ή ψηφίζουν τη Χ.Α. λούφαξαν, σιώπησαν μπροστά στη δυναμική αντίδραση των συγκρατούμενών τους που σήκωσαν αντιφασιστική παντιέρα -και φυσικά, πολύ καλά έκαναν.

Στις εκλογές του Μαϊου του 2012 στους κρατούμενους η Χρυσή Αυγή είχε  υπερδιπλάσιο ποσοστό από την επικράτεια και αναδείχτηκε σε τέταρτη δύναμη (με μικρή διαφορά από το δεύτερο και τρίτο κόμμα).  Οι κρατούμενοι στις φυλακές ψήφισαν σε συντριπτικό ποσοστό ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της κυβερνητικής προπαγάνδας για τα μέτρα του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων και την αποφυλάκιση μεγάλου μέρους των κρατουμένων.

Πάντως το «αντισυστημικό» παραμύθι της Χ.Α. φαίνεται ότι είχε κάποια απήχηση στους δεσμώτες συμπατριώτες μας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των περυσινών εκλογών.  Από την άλλη αυτά τα ποσοστά είναι σαφώς μικρότερα από την απόλυτη αυτοδυναμία που απολαμβάνει το νεοναζιστικό μόρφωμα ανάμεσα στους δεσμοφύλακες.

Αναλυτικά, στις εκλογές του Μαϊου του 2012 σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα 28 εκλογικά τμήματα των φυλακών πήραν:

 

– ΠΑΣΟΚ: 653 ψήφους

– ΣΥΡΙΖΑ: 397 ψήφους

– ΝΔ: 328 ψήφους

– Χρυσή Αυγή: 303 ψήφους

– Ανεξάρτητοι Έλληνες: 180 ψήφους

– ΚΚΕ: 98 ψήφους

– Δημοκρατική Αριστερά: 81 ψήφους

– Οικολόγοι Πράσινοι: 50 ψήφους

– Κίνημα Δεν Πληρώνω: 12 ψήφους

Σημειώνεται ότι το εκλογικό δικαίωμα άσκησαν μόνο όσοι κρατούμενοι το επέλεξαν και δεν είχαν καταδικαστεί με την παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Edit: Όπως μας ενημέρωσαν τον Απρίλιο είχαμε 12.912 κρατούμενους στις φυλακές εκ των οποίων οι 7.785 ήταν αλλοδαποί.  Δεν γνωρίζουμε πόσοι από τους 5.127 Έλληνες είχαν δικαίωμα ψήφου αλλά ψήφισαν μόλις 2.102.

 

Απάντηση