Η «ολίσθηση του χρόνου» στη Θεσσαλονίκη

Οι λήψεις έγιναν από την Άνω Πόλη, την πλατεία Αριστοτέλους, την οδό Νίκης στην παραλία, την παραλία κάτω από τον Λευκό Πύργο, την μαρίνα Καλαμαριάς, το λιμάνι της πόλης, τη λεωφόρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Εγνατία, την Καμάρα, τα κάστρα. Χρειάστηκαν 10 μέρες και 8.5000 φωτογραφίες για την δημιουργία του βίντεο «χρόνου ολίσθηση» του project Θεσσαλονίκη HD 1080p από τους φωτογράφους Ευθύμη Σταυρόπουλο και Γιώργο Ζωντανό.  Είναι η πρώτη προσπάθεια των καλλιτεχνών να δημιουργήσουν timelapse, την οποία αφιερώνουν στην ίδια τη Θεσσαλονίκη την πόλη που ζούνε και αγαπάνε!

Η μουσική που ακούγεται είναι από τα κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι «Το βάλς των χαμένων ονείρων» και «όταν έρχονται τα σύννεφα»

 

Η time-lapse φωτογραφία είναι μια τεχνική στην οποία χρησιμοποιούνται εκατοντάδες ή χιλιάδες στατικές εικόνες του ίδιου θέματος. Οι εικόνες τοποθετούνται με κατάλληλη επεξεργασία η μία μετά την άλλη σε χρονικά διαστήματα δευτερολέπτων, ωρών, εβδομάδων ακόμα και μηνών και όταν αναπαραχθούν σε κανονική ταχύτητα φαίνεται πως ο χρόνος κινείται ταχύτερα.

Απάντηση