Πετρέλαιο και ελευθερία: απειλές κατά του Unfollow

 Συντάκτης απειλείται ότι θα δολοφονηθεί και τα επίσημα ΜΜΕ εφαρμόζουν το νόμο της σιωπής (ή μήπως της συνενοχής;)

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου τα γραφεία του περιοδικού Unfollow δέχονται ένα τηλεφώνημα από κάποιον που συστήνεται ως  Δημήτρης Μελισσανίδη και ο οποίος απαιτεί να μιλήσει με τον δημοσιογράφο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο όπως και έγινε. Μόλις είχε κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για μια υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου στην οποία εμπλέκονται οι πετρελαϊκές εταιρείες του Δ. Μελισσανίδη και του Σπύρου Λάτση.

 Ο άντρας που εμφανίζεται ως Μελισσανίδης συνομιλεί με τον συντάκτη του άρθρου για περίπου 20 λεπτά σε ανοικτή ακρόαση και με μάρτυρες άλλους δύο συντάκτες του περιοδικού. Οι απειλές του είναι απροκάλυπτες: «Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ’ έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις».

Όταν ο συντάκτης απάντησε ότι θα καταγγελθεί το απειλητικό τηλεφώνημα στις αρμόδιες αρχές, η αντίδραση ήταν: «Θα σκίσω κι εσένα και τον εισαγγελέα. Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ο Μελισσανίδης. Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς, θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Θα έρθουν στο σπίτι και την ώρα που κοιμάσαι θα σε τινάξουν στον αέρα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω με μεγάλους δημοσιογράφους. ΄Εψαξα για σένα και θα σε σκίσω».

Ο δράστης έκρινε περιττό να καλύψει τα ίχνη του. Το τηλεφώνημα έγινε από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη.

Περνούν τρεις μέρες μέχρι να υπάρξει μια επίσημη απάντηση.  Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δ. Μελισσανίδη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, το πασίγνωστο ακροδεξιό χέρι του Αντ. Σαμαρά, στέλνει επιστολή στο Unfollow με την οποία ο πελάτης του δηλώνει πως ουδέποτε επικοινώνησε με οποιονδήποτε συντάκτη του περιοδικού και ζητά τη διαγραφή του σχετικού δημοσιευμάτος από την ιστοσελίδα του περιοδικού.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία των δικαστικών και αστυνομικών ερευνών.

Ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, με ύφος ξινισμένης Μαρίας Αντουανέτας που τη σκοτίζουν χωρίς λόγο για τα προβλήματα του λαουτζίκου, έκανε τα πάντα για να αποφύγει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, είχε το θράσος να χαρακτηρίσει την απειλή κατά τη ζωής ενός δημοσιογράφου «πλημμέλημα της πλάκας»!

Εξίσου εξωφρενική με τις τηλεφωνικές απειλές είναι η νεκρική σιγή των επίσημων ΜΜΕ γι’ αυτό το σοβαρό θέμα.   Όταν ο τίγρης βρυχάται, η σιωπή των δημοσιογραφικών «αμνών» δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.  Μια σιωπή που απαντά στον τίτλο του εξωφύλλου του Unfollow: «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;»

 

Τραμπουκισμό, διαπλοκή και ανθρώπινο αίμα μυρίζει η ανάσα του πολιτικού και δημοσιογραφικού προσωπικού που κόπτεται υπέρ του νόμου και της τάξης.

 

του Δημήτρη Τζιαντζή από την εφημερίδα Πριν

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του UNFOLLOW (διαρκής ενημέρωση) 

 

Απάντηση