Τόμσεν: Φτάνει πια με το ταμπού των απολύσεων στην Ελλάδα!

«Οι απολύσεις απελευθερώνουν»

«Η Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίσει τα ταμπού της» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο Πολ Τόμσεν ο άνθρωπος που έχει στόχο να φτάσει τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα στα 150 ευρώ.  Ποια είναι αυτά τα ταμπού; Πέρα από την παράλογη απαίτηση να έχουν μισθούς πάνω των.. 200 ευρώ,  οι Έλληνες έχουν ταμπού με τις μαζικές απολύσεις και την κατάργηση δημόσιων οργανισμών.  Το ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% δείχνει ευτυχώς ότι ορισμένα «ταμπού» σπάνε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη λογική της τρόικας.

Πρόβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πάνω από μια δεκαετία για να γίνει πλήρως ανταγωνιστική οπότε προλαβαίνουμε να απελευθερωθούμε από τις αναστολές και τις δουλειές μας (όσοι έχουμε).

Στην αίθουσα του London School of Economics όπου διεξαγόταν εκδήλωση με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με ομιλητή και τον επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν κατάφεραν να μπουν Έλληνες φοιτητές οι οποίοι τον αποδοκίμασαν. O Tόμσεν και τα άλλα κοράκια της τρόικας αποχώρησαν κακήν-κακώς από την αίθουσα.

«Είστε στην Ελλάδα δύο χρόνια και μέσα στο διάστημα αυτό το ελληνικό χρέος από 110% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε στο 160%», φώναξε ένας φοιτητής,  ενώ άλλοι γιούχαραν και φώναζαν συνθήματα παρά τα δρακόντια μέτρα ασφάλειας. Ο Τόμσεν δεν καταδέχτηκε να απαντήσει.

Η  σοκαριστική δήλωση του Τόμσεν σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ έγινε στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Συγκεκριμένα σε ερώτηση του ερωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησε την παταγώδη αποτυχία του μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκε ότι «σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα».

Απάντηση