Το κόμμα των αγέννητων… και των απέθαντων

 

Σε χιλιοειπωμένα κλισέ κατέφυγε ο Αντ. Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Αυτή τη φορά, πλάι στα πολύ γνωστά (πατρίδα, συμφέρον του τόπου κ.λπ.), επιστράτευσε και τα… αγέννητα παιδιά σαν να ήταν εκπρόσωπος κάποιου παραθρησκευτικού συλλόγου για την καταπολέμηση των αμβλώσεων.

Κατακεραυνώνοντας όσους ήταν αντίθετοι στην ψήφιση του προϋπολογισμού, τους κατήγγειλε ότι δεν νοιάζονται για το μέλλον των αγέννητων παιδιών. Οι αγέννητοι ήταν χωρίς εκπροσώπηση όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα βρήκαν τον εκπρόσωπο και τον υπερασπιστή τους στο πρόσωπο της τρικομματικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί και τους ανέργους, τους οποίους φροντίζει να πολλαπλασιάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η τραγωδία είναι ότι σήμερα τα περισσότερα ζευγάρια αποφεύγουν να φέρουν παιδιά στον κόσμο γιατί δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Αυτά τα αγέννητα παιδιά εκπροσωπεί ο κύριος Σαμαράς! (Έτσι γλιτώνει και τα έξοδα της βάφτισης και της λαμπάδας του Πάσχα.)

Χρειάζεται θράσος μα και βλακεία για να διευρύνει κανείς την εκλογική του βάση στις στρατιές των αγέννητων και των ανέργων. Το κόμμα των βρικολάκων, των απέθαντων και όχι των αγέννητων μάς κυβερνάει. Το κόμμα των ιδιωτικών συμφερόντων και της καπιταλιστικής/τραπεζικής αδηφαγίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο άγιος Νοννάτιος και ο Αντώνης Σαμαράς

 

Απάντηση