Ξεχασμένος από το αφιέρωμα «In Memoriam» των Όσκαρ για όσους έφυγαν ο Αγγελόπουλος

Πέρυσι η ακαδημία κινηματογράφου των ΗΠΑ απάντησε ότι αγνόησε το θάνατο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη επειδή έφυγε αρχές Ιανουαρίου του 2012 και το περυσινό αφιέρωμα ήταν σε όσους έφυγαν το ’11. Πέρυσι πέθανε πολύ αργά για να περιληφθεί στο «in memoriam» και για το φετινό αφιέρωμα έφυγε «πολύ νωρίς» όπως φαίνεται μιας και από όσο είδαμε δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά! Προφανώς η Ακαδημία είχε άλλες προτεραιότητες  από το να αφιερώσουν μερικά δευτερόλεπτα  σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της μεγάλης οθόνης.

 

 Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε από την ζωή ξαφνικά τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου, σε τροχαίο δυστύχημα, την ώρα των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».

Την 77η επέτειο της γέννησης του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου τίμησε ακόμα και η google αφιερώνοντας του το σήμα στην κεντρική σελίδα αναζήτησης της  .    Οι ταινίες του Αγγελόπουλου έχουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης με αποκορύφωμα το βραβείο Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα» το 1998.

 

Διαβάστε το σχετικό άρθρο των New York Times ακόμα και στο θάνατο διαγωνίζονται οι καλλιτέχνες να μπουν στη λίστα του Θείου Όσκαρ! 

 

 

theog

 

 

 

 

 

 

 

Απάντηση