Ντέρμπι και ακραία πόλωση δείχνουν τέσσερις δημοσκοπήσεις

Χαρακτηριστικά που θυμίζουν δεύτερο γύρο «προεδρικών εκλογών». 

Αντιφατική είναι η εικόνα που προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις συσπειρώνονται κυρίως γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ και το μνημονιακό στρατόπεδο έχει συσπειρωθεί στη ΝΔ. Τα μικρά κόμματα δείχνουν να συνθλίβονται από την ακραία πόλωση και ακόμα και παραδοσιακές κοινοβουλευτικές δυνάμεις έχουν τεράστιες απώλειες. Ένας μήνας πάντως είναι πολύς καιρός και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν τελικά θα επικρατήσει η αριστερά της ανατροπής του Μνημονίου ή τα εκβιαστικά διλήμματα Βερολίνου, Βρυξελλών, τραπεζίτών και ΣΕΒ  (οι ίδιοι που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό και έχουν αγοράσει το «μισό» δυτικό Λονδίνο) .

Δύο δημοσκοπήσεις δίνουν πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ και δύο στη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να συντρίβεται και είναι στην τρίτη θέση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέχουν

Το ΚΚΕ δέχεται τεράστιες πιέσεις.

Το ΛΑΟΣ δεν έχει καμία ελπίδα

Η Δημουργία Ξανά παρά την τρομακτική προβολή επηρεάζεται από την πόλωση και τα ποσοστά της μειώνονται (εκτός αν διαβάζετε Καθημερινή).

Τα μικρά κόμματα εκμηδενίζονται..δημοσκοπικά.

Ιδιαίτερα αντιφατική είναι η εικόνα που προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν μεγάλο «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις προκύπτει τρίτο κόμμα, ενώ επίσης μεγάλη είναι και η πτώση ου ποσοστού του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, μετά από δημοσκόπηση της Public Issue προκύπτει βουλή με εκπροσώπηση από οκτώ κόμματα , τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%.

Από τα μικρά κόμματα η δημοσκόπηση της Καθημερινής διασώζει μόνο το κόμμα Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου τον οποίο όλως τυχαίως το συγκρότημα έχει πάρει κάτω από τις φτερούγες της με 3%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής και τα αποτελέσματα της είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 28%, Νέα Δημοκρατία 24%, ΠΑΣΟΚ 15%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5, Δημιουργία Ξανά 3%

Ανοδική τάση κυρίως για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και οριακά για το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσματης 6ης Μαίου, καταγράφουν άλλες δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στης εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και REAL NEWS.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η «Real News», στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 14,5% , οι Ανεξαρτητοι Έλληνες 8,5%, το ΚΚΕ 5,9%, η Χρυσή Αυγή 5,8% και η ΔΗΜΑΡ 6,9%. Οικολογοι -Πράσινοι λαμβάνουν 2,3%, ο ΛΑΟΣ 1,3%,η ΔΗΣΥ 1,7%, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,9%, η ΔΡΑΣΗ, 0,8% , και το άλλο κόμμα 2,2%.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στην εκτίμηση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, ΤΟ ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. Αλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφασιστοι φθάνουν το 12%.

Τέλος στη δημοσκόπηση που έκανε η METRON ANALYSIS για λογαριασμό του «PROTAGON.GR» στην εκτίμηση ψήφου προκύπτε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, δεύετρο η ΝΔ με 19,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 14,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, ΔΗΜΑΡ με 5,2%, ΚΚΕ με 4,8% και Χρυσή Αυγή με 4%.

One thought on “Ντέρμπι και ακραία πόλωση δείχνουν τέσσερις δημοσκοπήσεις

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: