Τίτλοι τέλους: Ο ΣΥΝ πέθανε, ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ!

Έληξε πριν λίγες ώρες σήμερα Κυριακή 9/6 η ΚΠΕ του Συνασπισμού με σκοπό να καταλήξει στην πρόταση του ΣΥΝ στην πορεία του προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ομόφωνα εξέφρασε την πολιτική βούληση των μελών της να διατεθούν όλες οι δυνάμεις και τα μέλη του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Τίτλοι τέλους λοιπόν για τον ΣΥΝ…

Επίσης η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να εισηγηθεί την παρακάτω πρόταση στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ, το οποίο θα συγκληθεί στις 15-16 Ιουνίου 2013.

«Ο ΣΥΝ υπήρξε μια από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει με τον πιο ενεργητικό τρόπο σε όλη την ιστορική πορεία του και τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Οι επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυσκολίες που συνάντησε, τα λάθη και οι αστοχίες έχουν την σφραγίδα του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ, όντας ο ίδιος εκφραστής της προσπάθειας για την ενιαία δράση και ενότητα της αριστεράς, εργάστηκε με αυταπάρνηση για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μαζί με τις άλλες συνιστώσες και ανένταχτους αριστερούς, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι σήμερα, όχι μόνο μια μεγάλη πολιτική δύναμη που έχει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γερές βάσεις στην κοινωνία, αλλά η κύρια ελπίδα για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή. Να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής ανατροπής. Να συγκροτηθεί κυβέρνηση της αριστεράς. Πάντα στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής προοπτικής.»

Ο ΣΥΝ κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αποφασίζει να διαθέσει όλες τις δυνάμεις του, τα μέλη του και τα περιουσιακά του στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Όλες και όλοι, αμέσως με την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, γινόμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ο καθολικός διάδοχος του ΣΥΝ, όπως και όλων των συνιστωσών που θα αποφασίσουν αντίστοιχα.

Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους, όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.»

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ μειοψήφησε η πρόταση του Αριστερού Ρεύματος, η οποία είναι:

1.Η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφασίζει να συγκαλέσει διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ στο τέλος του Σεπτέμβρη όπου εκεί θα τεθεί η πρόταση της ΚΠΕ για αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

2.Η ΚΠΕ αποφασίζει, επίσης, την υποστήριξη μέσα στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης για άμεσο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ενιαίο, μαζικό, ριζοσπαστικό, πολυτασικό κόμμα.

3.Ο ΣΥΝ θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλιστεί η αυτοδιάλυση όλων των συνιστωσών και η ένταξή τους στο ενιαίο κόμμα και για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα συμφωνηθεί να δοθεί μεταβατικό διάστημα.

Απάντηση