Η Φατμαγκιούλ φεύγει, οι «Άθλιοι» έρχονται!

 

Η μουσουλμάνα Φατμαγκιούλ δεν βάφει αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη και ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής δεν έχει βαφτιστήρια για να τους χαρίσει σοκολατένιο αυγό και λαμπάδα. Γι’ αυτό το λόγο, το Μέγκα και ο ΑΝΤ1 δεν προβάλλουν αυτή τη βδομάδα τουρκικά σίριαλ, αν και την επόμενη Τρίτη αρχίζει στον ΑΝΤ1 μια νέα τουρκική σαπουνόπερα, το «Κaradayi». Σήμερα όμως, Μεγάλη Παρασκευή, προβάλλονται δύο «Άθλιοι», στο Mega και στην ΕΤ1, περίπου την ίδια ώρα, στις 21.15 οι πρώτοι, στις 22.30 οι δεύτεροι. Στην πρώτη ταινία πρωταγωνιστούν ο Λίαμ Νίσον και η Ούμα Θέρμαν, ενώ η δεύτερη είναι μια αγγλική παραγωγή του 1978 με ηθοποιούς που φαίνεται ότι είναι γνωστοί μόνο στον κύκλο των σινεφίλ.

Οι «Άθλιοι» δεν ταιριάζουν στο πένθιμο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά στο κλίμα της εξαθλίωσης που το ζούμε όλο το χρόνο.

Ένα κρατικό και ένα ιδιωτικό κανάλι διάλεξαν να προβάλουν δύο διαφορετικές διασκευές των «Αθλίων» όχι βέβαια για να θυμηθούμε ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά για λόγους ευκολίας.  Κατά τα άλλα, το τηλεοπτικό πρόγραμμα των ημερών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Η εβδομάδα της μαρμότας», αφού προβάλλονται για εκατοστή φορά οι ίδιες και οι ίδιες ταινίες. Π.χ.: Μπεν Χουρ, Βασιλιάς Δαυίδ, Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, Η σφραγίδα του Θεού, Ο χιτών κ.λπ., ενώ, όπως διαβάζουμε στο πρόγραμμα των καναλιών, το Μεγάλο Σάββατο ο «Dr. Cook» στο Μega, θα μας παρουσιάσει παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές, όπως «χοιρινό καρέ στο φούρνο με γλάσο από μέλι» και «σολομό στο φούρνο με σαλάτα από ψητά παντζάρια, φινόκια και σάλτσα με μουστάρδα και άνηθο».

Απάντηση