Ταρίκ Αλί: «Η ΕΕ θέλει να τσακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να εξεταστεί η έξοδος από ευρωζώνη» 

Ο Ταρίκ Αλί για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

ανάρτηση από την σελίδα του στο fb – μετάφραση Στάθη Κουβελάκη

Οπως διαφαίνεται σήμερα, η ΕΚΤ (δλδ η ελίτ της ΕΕ) είναι αποφασισμένη να τσακίσει την κυβέρνηση Σύριζα και αυτό κατά βάση για πολιτικούς λόγους. Εαν ο Σύριζα επιχειρήσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε στους εκλογείς, η ΕΕ θα προσπαθήσει να τον καταστρέψει.

Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε η εξαιρετικά συνετή πρόταση για τα ομόλογα, με την οποία δεν είμαι και ερωτευμένος, ας θυμηθούμε την Αργεντινή…

Αυτό που φοβούνται είναι το ενδεχόμενο ενός ντόμινο και δεν αποτελεί έκπληξη αν η αξιοθρήνητη και διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ισπανίας είναι στην πρώτην γραμμή της μάχης κατά του Συριζα.

Το σχέδιο Β (έξοδος από την ευρωζώνη) πρέπει τώρα να εξεταστεί σοβαρά και ο Γιάννης Βαρουφάκης πρέπει να κάνει κράτηση εισιτηρίων για πτήση προς Πεκίνο και Μόσχα.

Εαν η επιλογή είναι ανάμεσα στην ελίτ της ΕΕ (Γερμανία + συμμορία) ή τον ίδιο σου τον λαό, τότε η απόφαση δεν μπορεί παρά να είναι ξεκάθαρη. Και ο Τσίπρας πρέπει να βγει στον αέρα και να πει την αλήθεια στους πολίτες της χώρας.