ΣΥΡΙΖΑ: «άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας»

Ανακοίνωση καταδίκης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τα ξημερώματα της Δευτέρας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία πάντως αφήνονται σαφείς αιχμές για τους στόχους και τα κίνητρα της ενέργειας.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η επίθεση συνιστά «επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ», παρόλ’ αυτά η κυβέρνηση «θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση: «Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδύει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, με παρέμβασή του στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ είχε τονίσει πως «ιστορικά σε αυτό τον τόπο δεν υπήρξε παρακράτος και τρομοκρατία από την επίσημη Αριστερά. Υπήρξε όμως από την ακροδεξιά. Κι εγώ θέλω να καλέσω αυτή τη στιγμή να διερευνήσουμε όλοι μαζί και να δούμε αν πράγματι υπάρχει και άρωμα παρακρατικής δράσης σε αυτές τις τελευταίες ύποπτες ενέργειες».

Απάντηση