«Γάμος» ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Κοτζιά;

Μήνυμα σύγκλισης απόψεων και πορείας με τον ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς, που σήμερα είναι επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» η οποία την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου διοργάνωσε εκδήλωση στο Περιστέρι για την έξοδο από την κρίση με ομιλητές τον ίδιο, τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Σταύρο Λυγερό.

Κοινή ήταν η εκτίμηση των ομιλητών ότι «τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, η χώρα μας οδηγείται στον γκρεμό, με την βίαιη και ραγδαία εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού λαού, την καταστροφή του παραγωγικού μηχανισμού της και την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας». Ο Νίκος Κοτζιάς τάχθηκε υπέρ της «άμεσης δημιουργίας διακριτού στον λαό μετώπου δημοκρατικής σωτηρίας της χώρας, στο οποίο έχουν χώρο όλες οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, με βάση ένα κοινό πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, στο οποίο να δίδεται βάση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τους θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και στην εδαφική ακεραιτότητα και ασφάλεια της χώρας με χάραξη νέας εξωτερικής πολιτικής, που θα ενισχύσει πολύπλευρα τα διεθνή ερείσματά μας».

Πρόκειται για μια αναδιατύπωση των βασικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με ενισχυμένες τις πλευρές των εθνικών θεμάτων.

Ακόμη, πρότεινε «η δημοκρατική αντιμνημονιακή κυβέρνηση να έχει έτοιμο πρόγραμμα «εκατό ωρών», εννοώντας τις πρώτες εκατό ώρες της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, στο οποίο θα πρέπει να ψηφισθούν ένα μεγάλο μέρος δημοκρατικών και φιλολαϊκών ρυθμίσεων, έτσι ώστε να υπάρξει αναστροφή της καταστροφής και αίσθημα εμπιστοσύνης του λαού σ’ αυτή την κυβέρνηση». Θυμίζουμε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει ανάλογη τοποθέτηση πρόσφατα.

Ο Γιάννης Δραγασάκης από την πλευρά του επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την πρόταξη και ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, μετά από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη εκδήλωση σχεδιάζει και το επιτελείο της Λούκας Κατσέλη, με ομιλητή πάλι τον Γιάννη Δραγασάκη που μάλλον αναλαμβάνει το ρόλο του γεφυροποιού, απευθυνόμενος σε προσωπικότητες του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου.

Απάντηση