Τέρενς Κουίκ: Η πολιτική μούχλα του ΣΥΡΙΖΑ

Απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου με σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ, προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Κουμουνδούρου, με φρασεολογία που αποσκοπεί σαφώς στο να κόψει γέφυρες.

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λέει ότι είναι ένα κόμμα, εν δυνάμει προς την εξουσία, αλλά ταλαιπωρείται από τις συνιστώσες του… Μια πολυγλωσσία που δεν προϊδεάζει σταθερότητα ή συνέπεια λόγου και  πράξεων. Εγώ προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα να κυβερνηθεί η χώρα με αυτές τις συνιστώσες και τις νοοτροπίες», είπε ο δημοσιογράφος για να συμπληρώσει με αρκετές δόσεις ειρωνείας ότι «έχουν τους διάφορους βουλευτές που ο ένας λέει καλύτερα η δραχμή, ο άλλος λέει έξω από την Ευρώπη, ο τρίτος λέει δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να κυβερνήσουμε και ο τέταρτος λέει ότι δεν θέλουμε μεγαλοκεφαλαιούχους να επενδύσουν στην Ελλάδα» (φυσικά πρόκειται για τον εξής έναν, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη).

Χωρίς καμία προσπάθεια να κρύψε την απέχθειά του, ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «πολιτική μούχλα» αφού μένουν «κολλημένοι στις αριστερές παρωπίδες του παρελθόντος» και διευκρίνισε προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης ότι «θέμα ενδεχόμενης συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει έρθει προς συζήτηση, σε κανένα από τα όργανα του κινήματος. Ούτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ούτε στη Διοικούσα Επιτροπή. Κανείς δεν ήρθε να κάνει τέτοια εισήγηση και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος του Κινήματος». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ έκανε μάλιστα και από «αριστερά» κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν «μιλούσε για μονομερή καταγγελία όπως και εμείς και τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση».

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, άφησε ένα μικρό παράθυρο συνεργασίας ανοιχτό απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Είπε συγκεκριμένα: «Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι μόνος του μπορεί να τα βγάλει πέρα. Το αν το κόμμα του κ. Καμμένου θα θελήσει να συμβάλλει σε μια τέτοια προοπτική, αυτό θα εξαρτηθεί από τις δικές του επιλογές. Εμείς δεν πρόκειται να αναθεωρήσουμε απόψεις και θέσεις σε μια σειρά από ζητήματα που έχουμε πολύ μεγάλες αντιθέσεις. Αλλά αν στα μείζονα ζητήματα θελήσουν να συνδράμουν σε μια κατεύθυνση, είναι προφανές ότι αυτό θα το επαναπροσδιορίσουμε».

Σήμερα ήρθε η απάντηση.

Απάντηση