Με ατζέντα ασφάλειας ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για μας είναι η ασφάλεια του πολίτη» είπε έξω από το μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψη που έκανε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η ατζέντα της ασφάλειας, ένα προνομιακό πεδίο όπου κινείται κατά βάση η Δεξιά και στηρίζει την επιχειρηματολογία του φόβου, δεν αφήνει αδιάφορη την ηγεσία της Κουμουνδούρου που με …αστερίσκους στις διατυπώσεις προσπαθεί να δώσει ένα εναλλακτικό στίγμα.

«Για να μπορέσει να λειτουργήσει η δημοκρατία, πρέπει ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής, και πρέπει να παταχθεί η εγκληματικότητα εκεί όπου παράγεται» ήταν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις Τσίπρα για το θεσμικό κομμάτι της τοποθέτησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το εναλλακτικό κομμάτι ικανοποιήθηκε με τη διατύπωση «ο αφοπλισμός αφορά τις δυνάμεις που επιχειρούν σε διαδηλώσεις. Με την αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου θα αποκατασταθεί η σχέση πολίτη αστυνομικού. Ο αστυνομικός δεν θα είναι φόβητρο για τον πολίτη, αλλά θα είναι σημάδι αίσθηση ασφάλειας».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Φλας ο Δημήτρης Παπαδημούλης επανέφερε σήμερα το θέμα τονίζοντας ότι «χρειάζεται μια αποτελεσματική, σύγχρονη, εκπαιδευμένη αστυνομία και γενικά οι αρχές που διώκουν το έγκλημα, γιατί δεν είναι μόνο η αστυνομία».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου άφησε να εννοηθεί ότι οι διαδηλώσεις με μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία αστυνομικών. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση των μονάδων των ΜΑΤ μάλλον παραπέμπεται στις καλένδες. Μένει ν΄αποδειχτεί πόσο νερό στο κρασί του θα βάλει σε αυτό το ζήτημα. Γεγονός πάντως είναι ότι ως ανοδικό πολιτικό ρεύμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να καθορίζει εκ νέου την πολιτική ατζέντα, όχι να υποτάσσεται στην ήδη καθορισμένη.

Οι δηλώσεις Τσίπρα στη ΓΑΔΑ:

Απάντηση