Είσαι απεργός πείνας; Πρώτα πληρώνεις, μετά λιποθυμάς!

Γύρω στα 100 ευρώ ζήτησαν δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας από Σύρους απεργούς πείνας που μεταφέρθηκαν εκεί λιπόθυμοι, σύμφωνα με καταγγελία.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι Σύροι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο το οποίο παραθέτουνοι οι Σύροι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα,  ζητήθηκαν χρήματα από συμπατριώτες τους οι οποίοι μεταφέρθηκαν μετά από λιποθυμικά επεισόδια στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Αλεξάνδρα. Όπως επισημαίνουν, σε αντίθετη περίπτωση, δεν τους επιτρεπόταν να νοσηλευτούν εκεί.

h-A-768x768

 

 

Η HuffPost Greece επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο των Σύρων, Αμπντούλ Νταργούιτζ, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, κατανομάζοντας τα δύο συγκεκριμένα νοσοκομεία. «Καλούσαμε τα ασθενοφόρα να έρθουν και μόλις φτάναμε στα νοσοκομεία, μας ζητούσαν λεφτά. Αλλιώς δεν μας επέτρεπαν τη νοσηλεία» λέει χαρακτηριστικά ο Σύρος εκπρόσωπος.

Όπως βλέπουμε, το χαρτί είναι το παραπεμπτικό για αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να γίνουν αν δεν εξοφληθεί ο λογαριασμός στο λογιστήριο… Η απάνθρωπη αυτή πρακτική σημαίνει, ότι πρώτα πρέπει κανείς να πληρώσει και μετά να λιποθυμήσει…

 

Δείτε το βίντεο-ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Βενιζέλου ανταποκριτή του δικτύου presstv στην Ελλάδα για τον αγώνα των σύρων προσφύγων.

Απάντηση