Στα σίδερα το March to Athens

Συλλήψεις και βία επιφύλαξε η ΕΛΑΣ στους ακτιβιστές από διάφορες χώρες που κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Οι διαδηλωτές από διάφορες χώρες έφτασαν στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους ενάντια στα μέτρα εξόντωσης που απλώνονται σε όλη την Ευρώπη, να δείξουν ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Το ίδιο δείχνουν οι χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν ξεχυθεί και πάλι στις πλατείες σε περισσότερες από 80 πόλεις στην Ισπανία, στο Λονδίνο, στη Βαρσοβία. Δέκα διμοιρίες κινητοποιήθηκαν για 25 όλους κι όλους ανθρώπους με σορτσάκια, από τους οποίους οι 16 συνελήφθησαν.

Από την ώρα που πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα, οι ακτιβιστές αντιμετωπίστηκαν ως «ανεπιθύμητοι» από την κυβέρνηση, την αστυνομία, με βίαιη εκδίωξη από το Δαφνί, από το Θησείο και τώρα από το Σύνταγμα, μετά από προτροπή του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, που έσπευσε επί τόπου και προσπάθησε να αποτρέψει τη βίαιη απομάκρυνση των ακτιβιστών, δήλωσε ότι «οι προσαγωγές είναι παράνομες και δηλώνουν τον τρόμο των κρατούντων όχι μόνον γιατί κινδυνεύει η παραμονή τους στην εξουσία, αλλά και γιατί βλέπουν ότι το παράδειγμα της Ελλάδας συγκινεί και συνεπαίρνει και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς που μπορεί να παρασύρει στο διάβα του όλο το σάπιο σύστημα. Να είναι σίγουροι ότι ο λαός θα υπερασπιστεί και θα διευρύνει τις κατακτήσεις του. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ανατροπή στην Ελλάδα. Μήνυμα στην Ευρώπη. Αγώνας μέχρι την τελική νίκη».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζοντας: «Τη μέρα που καταργείται η μετενέργεια και χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στο έλεος των εργοδοτών, τη μέρα που το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό αναζητά λύσεις επιβίωσης εκ… προσωπικοτήτων, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις ακτιβιστών είναι το κερασάκι στην τούρτα. Θέλουν να ακυρώσουν τη θέληση του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην πολιτική του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Να τους σταματήσουμε!».

One thought on “Στα σίδερα το March to Athens

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: