Από τον πλανήτη ΓΑΔΑ η προκήρυξη για τη βόμβα;

Το τάιμινγκ δεν μπορούσε να είναι πιο τέλειο..

 

Kάθε άλλο παρά αφελής είναι η προκήρυξη της «Σύμπραξης»των άγνωστων μέχρι σήμερα «αναρχικών ομάδων» «Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», , που ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα στο Mall. Oι συντάκτες της έχει αντιγράψει την ορθολογική και τεκμηριωμένη κριτική που εδώ και πολλά χρόνιαΚ ασκείται στο πολεοδομικό και εμπορικό αυτό φαινόμενο και την έχει προσαρμόσει στο δόγμα της ατομικής τρομοκρατίας προσθέτοντας άφθονη αναρχίζουσα σάλτσα.

 

Αφ’ υψηλού είναι το ύφος της προκήρυξης, όχι όμως τόσο χονδροειδώς επιθετικό ώστε να θυμίζει Ασφάλεια. Οι φωτισμένοι αναρχικοί  επιχειρούν ανοίξουν τα μάτια στο χοντροκέφαλο καταναλωτή ή θαμώνα ή επισκέπτη του Μολ για να του πουν πόσο θύμα, πόσο ανυποψίαστος, πόσο παραπλανημένος είναι.

 

Κι ενώ συντελείται η μεγαλύτερη μεταπολεμική επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, ενώ η μνημονιακή πολιτική γονατίζει τα νοικοκυριά, οι συντάκτες της προκήρυξης υπενθυμίζουν στον αφελή λαό ότι τα προϊόντα του Μολ είναι «ματωμένα» και εκτίθενται στα «ράφια της παιδικής καταπίεσης». Λες και τα αθλητικά παπούτσια-μαϊμούδες που πουλιούνται στα πεζοδρόμια ή στις λαϊκές αγορές είναι φτιαγμένα από μη εκμεταλλευόμενους ενήλικους εργάτες στην Κίνα ή σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στα περισσότερα σημεία της προκήρυξης δημιουργείται η εντύπωση ότι οι συμπράττοντες μόλις ανακάλυψαν την Αμερική:

 

«Ζώα γδέρνονται ζωντανά για να γίνουν γούνες έπειτα από μια βασανιστική ζωή έγκλειστα σε κλουβιά ως προϊόντα».

 

Πρώτον, γουναράδικα δεν υπάρχουν στο Μολ, μόνο στη Μητροπόλεως και στην Ομόνοια και απευθύνονται κυρίως σε Ρώσους πελάτες. Όποιος θέλει γούνα, δεν πάει στο Μολ να την αγοράσει. Επίσης βασανιστική ζωή ζουν και τα κοτόπουλα και τα μοσχάρια και τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας, όμως κανείς δεν διανοείται να βάλει βόμβα στα σουβλατζίδικα, όπου επίσης συντελείται εκμετάλλευση την ανθρώπινης εργασίας, συχνά πιο ανάλγητη από ό,τι στις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Στο μακροσκελές κείμενο της προκήρυξης δεν αναφέρονται ούτε μία φορά λέξεις όπως «μνημόνιο», «απολύσεις», «αυξήσεις στη ΔΕΗ», «ιδιωτικοποιήσεις», «εκποίηση δημόσιας περιουσίας» κ.λπ. Δεν βαριέστε, αυτά τα ζητήματα απασχολούν τα ανθρωπάκια και όχι τους άνωθεν απελευθερωτές, είτε αυτοί είναι διορισμένοι είτε ελεύθεροι επαγγελματίες του δήθεν αναρχισμού.

Είναι πολύ πιο έξυπνη,  προσεκτική και πολιτική από τις ανάλογες προκηρύξεις της Σέχτας (για τους μπάτσους ότι είναι σαν τα ντόνατς με μια τρύπα στη μέση)  και λιγότερο μηδενιστική από τις προκηρύξεις τον Πυρήνων της Φωτιάς.  Επιχειρεί να δείξει ότι αποτελεί συνέχεια της παράδοσης ΕΛΑ-17Ν-Επαναστατικός Αγώνας , μιλάει εξ ονόματος του χώρου και υιοθετεί ένα από τα βασικά ιδεολογήματα του μνημονιακού στρατοπέδου ότι οι ένοπλες ενέργειες αποτελούν τη φυσική συνέχεια των καταλήψεων και της δημόσιας αποδοκιμασίας πολιτικών προσώπων:

«Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, εμπρησμοί σε επιλεγμένους στόχους της κυριαρχίας, αυθόρμητες επιθέσεις σε πολιτικούς, αποκλεισμοί και καταλήψεις, ένοπλες ενέργειες.» 

Με μια έννοια δικαιώνει τον Πρετεντέρη και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς που επιχειρούν να μας πείσουν ότι η ανομία ξεκινάει από τις μούντζες στη βουλή και καταλήγει στα καλάσνικοφ.

 

Όση προσπάθεια και αν έχει καταβληθεί, η μυρωδιά της προβοκατίλας δεν κρύβεται.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη  ανάληψης ευθύνης για τη βόμβα στο Mall της σύμπραξης«Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων»

 

Απάντηση