Συλλήψεις στα σπίτια κάνουν αστυνομικοί με πολιτικά!

Αναμνήσεις …επταετίας, όπου αστυνομικοί με πολιτικά μούκαραν στα σπίτια και συλλάμβαναν υπόπτους θύμισε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Καλλιθέα την Κυριακή 13/5 μια μέρα μετά την αντιρατσιστική πορεία που έγινε στην περιοχή. Αριστερές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες της περιοχής διαμαρτύρονταν για τις επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες έχουν πυκνώσει ανησυχητικά, με ρυθμούς σχεδόν ένα κρούσμα τη μέρα. Απολογισμός των επιθέσεων είναι ήδη 4 πολύ σοβαροί τραυματισμοί μεταναστών καθώς και αυτοσχέδιοι βομβιστικοί μηχανισμοί έξω από σπίτια μεταναστών, κυρίως γύρω από την πλατεία Κύπρου (το κέντρο της Καλλιθέας).

Σύμφωνα με πληροφορίες του mao.gr, οι συγκεντρωμένοι είχαν νωρίτερα «απελευθερώσει» μια ομάδα μεταναστών που ήταν υπό τη στενή επιτήρηση αστυνομικών της ΕΛΑΣ και απειλούνταν με αποστολή στην Αμυγδαλέζα. Το αντιρατσιστικό κίνημα απέτρεψε αυτό το ενδεχόμενο με μια μαζική κινητοποίηση, για την οποία βρέθηκε ένας …αποδιοπομπαίος τράγος στο πρόσωπο του Νίκου Κατίφη, ο οποίος και συνελήφθη μια μέρα μετά την πορεία, στο σπίτι του.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον συλληφθέντα εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οποία τονίζει: «Η αντιρατσιστική-αντιφασιστική πάλη φουντώνει τους τελευταίους μήνες στην Καλλιθέα αυτό η αστυνομία δεν μπορεί να το δεχτεί ούτε να το διαχειριστεί. Προσπαθεί να προλάβει την ανάπτυξη του αντιφασιστικού και λαϊκού αγώνα στις γειτονιές και γενικά, με ένα και μοναδικό τρόπο: Τις συλλήψεις και την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων αγωνιστών που στηρίζουν πολιτικά τους μετανάστες και τους βοηθούν να οργανωθούν και να αντισταθούν στα ρατσιστικά πογκρόμ. Η σύλληψη του αγωνιστή Νίκου Κατίφη, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχσιμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει!».

One thought on “Συλλήψεις στα σπίτια κάνουν αστυνομικοί με πολιτικά!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: