Εργατικό συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο, 6 μ.μ.

Σε λαϊκό εργατικό συλλαλητήριο αποφάσισε να καλέσει τους εργαζόμενους o Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα. Το κάλεσμα είναι για το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα με κύριο αίτημα «να μην περάσει το νέο πακέτο λιτότητας» και σε συντονισμό με την κινητοποίηση που οργανώνεται για την Υγεία που λεηλατείται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συντονισμού, «η κλιμάκωση και ο μέγιστος συντονισμός των αγώνων μας για να αποτραπεί το τελειωτικό χτύπημα στην εργατική τάξη προκύπτει ως άμεση προτεραιότητα. Καλείται όλο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικής ευθύνης για την οποία θα κριθούμε όλοι». Για την τελευταία απεργία εκτιμάται ότι «η μεγάλη συμμετοχή στη πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καλέσει σε σύσκεψη σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα, γι’ αυτό το σκοπό, είναι ελπιδοφόρα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» φαίνεται ότι κυριαρχεί στις θέσεις του Συντονισμού. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «με το Συλλαλητήριο το Σάββατο 6 /10/2012, απλώνουμε από το Σύνταγμα, το τόξο του αγώνα των λαών του νότου, που συνθλίβονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ και ενώνουμε τους εργαζόμενους της Αθήνας με τους εργαζόμενους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που κατεβαίνουν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα της λιτότητας».

Ø Καλούμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να καλέσουν συνεδριάσεις και συνελεύσεις και να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις, όχι απλώς για να μην ψηφιστούν αλλά για να μην έρθουν τα μέτρα. Άμεσα να αποφασίσουν νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Απάντηση