Τα μαύρα κοράκια για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Να συμφωνήσουμε ότι η παλιά ΕΡΤ ήταν κυβερνητική. Όμως σήμερα κάποια από τα ιδιωτικά ΜΜΕ αποδεικνύονται κυβερνητικότερα της κυβερνήσεως, π.χ., όσον αφορά την κάλυψη της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στο ΣΥΡΙΖΑ. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο του  Βασίλη Μουλόπουλου από τη σημερινή Αυγή, καθώς αυτό δείχνει πόσο άγρια και αδίστακτη είναι η προπαγάνδα του κυβερνητικού μιντιακού τόξου. Ίσως δεν πρέπει να μιλάμε για παπαγαλάκια της κυβέρνησης, γιατί αδικούμε τα συμπαθή αυτή πτηνά. Με μαύρα κοράκια έχουμε να κάνουμε:

Ενημέρωση κατώτερη των προσδοκιών

Για όποιον ακόμη αμφιβάλλει ότι το «κόμμα της διαπλοκής» βρίσκεται σε πανικό, αρκεί να διαβάσει το κυβερνητικό δελτίο Τύπου που τα κομματικά όργανα της διαπλοκής δημοσίευσαν χθες για τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. «Κατώτερη των προσδοκιών», «χωρίς πλήθος και χωρίς πάθος» είναι η πανομοιότυπη φράση σε «Βήμα», «Νέα» και «Καθημερινή». Για να είμαστε δίκαιοι, με μια παραλλαγή, αυτή του «Ελεύθερου Τύπου»: «Κατώτερη του αναμενόμενου».

Τυχαίο; Δεν νομίζω. Κατώτερες των προσδοκιών ήταν χθες η ενημέρωση και η αριθμητική. Αφού στο Σύνταγμα ήταν τρεις κι ο Τσίπρας (ο οποίος στο τέλος φυγαδεύτηκε προστατευόμενους από τους μπόντιγκαρντ, σύμφωνα με τα «Νέα»!), γιατί οι ναυαρχίδες της διαπλοκής τρέμουν τόσο τις εκλογές; Γιατί προσπαθούν με νύχια και με δόντια και με ανοιχτούς εκβιασμούς να πείσουν τους τρεις της συγκυβέρνησης να μη διαλύσουν το «μαγαζί»; Δεν είναι μια καλή ευκαιρία, αφού ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της «έγκυρης ενημέρωσης», σαρώνει, να τελειώνουν με τον Τσίπρα; Να «ξαναστείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα»;

Συντρόφισσες και σύντροφοι, μόνο ένας απέραντος πανικός δικαιολογεί το πλήθος και το πάθος των δημοσιευμάτων (τώρα που το σκέφτομαι, η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απούσα από την έγκυρη δημοσιογραφία των έγκυρων ΜΜΕ της προηγούμενης ημέρας) για μια περιθωριακή συγκέντρωση ενός περιθωριακού κόμματος, όπως υποστηρίζουν. Όταν το βαρύ πυροβολικό της ανεξάρτητης ενημέρωσης αναλαμβάνει στοιχισμένα δράση, αυτό δεν γίνεται «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Ούτε είναι βιτσιόζοι οι άνθρωποι για να ασχοληθούν με μερικές εκατοντάδες (χώραγαν στο Public, άκουσα το απόγευμα της συγκέντρωσης από ραδιοσταθμό) που αποφάσισαν να πάνε για… επαναστατικό τουρισμό στο Σύνταγμα.

Καταλαβαίνω την αγωνία τους. Μου θυμίζουν στρατηγούς οι οποίοι, τη στιγμή που νομίζουν ότι κέρδισαν τον πόλεμο (δηλαδή την κοινωνία) σφάζοντας τους βαρβάρους, βλέπουν τους βαρβάρους προ των πυλών. Και τους κυριεύει ο πανικός της ήττας. Και αναρωτιούνται με αγωνία και απορία: Από πού ξεφυτρώνουν συνεχώς;

Εμένα, σας ομολογώ, μου προκαλούν θυμηδία. Προσπαθούν να αναλύσουν και να εξορκίσουν ένα φαινόμενο το οποίο βρίσκεται πέρα από τις διανοητικές τους ικανότητες. Μου θυμίζουν τυφλούς που προσπαθούν να καταλάβουν και να ζωγραφίσουν το ουράνιο τόξο.

Για το ίδιο θέμα βλ. και το άρθρο του Γιώργου Αναδρανιστάκη http://left.gr/news/oi-3000-toy-tsipra

Περιττό να πούμε ότι τα ίδια ΜΜΕ -για διαφορετικούς λόγους- αγνόησαν επιδεικτικά τη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιήσει την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Δείτε τώρα πως το σαφέστατα ειρωνικό tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «μεταφράστηκε» από Athens Voice, Παρασκήνιο και iefimerida

Απάντηση