Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοσιογράφων στο Mega

«Οι εργαζόμενοι του Τύπου δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους μεγαλόσχημους και αδρά αμειβόμενους εντεταλμένους μεγαλοδημοσιογράφους» δηλώνουν τα μέλη της παράταξης της ΕΣΗΕΑ Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και διοργανώνει μαζί με την «Πρωτοβουλια εργαζομένων στα ΜΜΕ» την Τρίτη 29 Ιανουαριου στις 7 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Mega στην οδό Μεσογείων 117.

Στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων αποδίδουν στα κυρίαρχα ΜΜΕ  ότι «στην πλειονότητα τους αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής», ενώ σε μια ευθεία βολή για την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν ρεπορτάζ στη βάση non paper γκεμπελικής έμπνευσης». ΄Το πλήρες κείμενο εδώ.

Δεν ξέρουμε αν στο δελτίο των 8 θα βγουν πλάνα από τη συγκέντρωση, όμως το βέβαιο είναι πως με αυτή την πρωτοβουλία και το στόχο της συμφωνούν πολλοί. Το κακό είναι πως όπως οργανώνεται η κινητοποίηση, βγάζει κάτι σαν κλαδική διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Mega, όσο κι αν το θέμα της ενημέρωσης τα χρόνια του Μνημονίου είναι πολύ ευρύτερο.

Απάντηση