Σχέδιο Β προς Σόιμπλε: «Καλώς ήλθατε» στη νέα σας αποικία

Εν είδει ανοιχτής επιστολής, το Σχέδιο Β εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή την επίσκψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας:

Είναι αλήθεια ότι στο μοίρασμα της πίτας την εποχή των μεγάλων αποικιακών κατακτήσεων που άρχισαν τον 15ο αιώνα , η χώρα σας «αδικήθηκε». Χώρες με μικρό εκτόπισμα είχαν την «τύχη» να καταλάβουν δεκάδες χώρες και να απομυζούν τους λαούς της Αφρικής, Ασίας και Λατινικής Αμερικής, ενώ η χώρα σας αρκέστηκε σε κάτι ψίχουλα.

Σήμερα όμως πήρατε το αίμα σας πίσω. Με την ευρωζώνη που η χώρα σας επέβαλε στις χώρες της Ε.Ε, έχετε δημιουργήσει νέες αποικίες μέσα στην ίδια την Ευρώπη. Οι κάτοικοι των νέων αποικιών μετατρέπονται σε δουλοπάροικους στην ίδια τους τη χώρα. Η χώρα μας έχει την τύχη να είναι η πρώτη που «γεύεται τα αγαθά» της πολιτικής σας που στηρίζεται στο ευρώ.

Η πολιτική σας έχει οδηγήσει στην ανεργία και στην εξαθλίωση 1.500.000 εργαζόμενους. Το 60%των νέων είναι άνεργοι και ψάχνουν για δουλειά σε άλλες χώρες. Οι συνταξιούχοι ζουν χωρίς φάρμακα και με συντάξεις πείνας. Τα παιδιά των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων πετιούνται έξω από τα σχολεία, γιατί η τρόικα που έχετε στείλει, έχει δώσει εντολή για απολύσεις εκπαιδευτικών. Οι Δήμοι είναι χρεοκοπημένοι και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Τα Νοσοκομεία κλείνουν και οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν , γιατί τα φάρμακα πρέπει να τα αγοράζουν. Το προσδόκιμο της ζωής μειώνεται. Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια χώρα γερόντων και τότε θα μπορείτε να την αγοράσετε όλη αντί πινακίου φακής. Η χώρα μας καταγράφει μείωση πληθυσμού για πρώτη φορά από το 1821 , μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Σε αυτή την κατάντια μάς έχει οδηγήσει η πολιτική σας και η πολιτική των εγχώριων συνεργατών σας. Η μόνη μας ελπίδα είναι να αντιδράσει ο λαός μας , να ανατρέψει την πολιτική σας και να απαλλαγεί από τα δεσμά του ευρώ. Οι γεροντότεροι σε στιγμές απόγνωσης, για να δώσουν ελπίδα στον εαυτό τους, συχνά λένε ότι «έχει και ο καιρός γυρίσματα». Είμαστε βέβαιοι ότι με την πολιτική σας σε λίγο θα θερίσετε θύελλες και θα μπορέσει ο λαός μας να καθορίσει τη μοίρα του, χωρίς το ευρώ και την ευρωζώνη σας.

Η άρχουσα τάξη της χώρας σας – ερήμην της θέλησης του γερμανικού λαού που μέσα από τις πικρές εμπειρίες του έχει κατανοήσει βαθιά την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης των λαών – για δεύτερη φορά φέρνει όλεθρο στο λαό μας. Αυτό δεν πρόκειται να το ανεχθούμε.

17.7.2013

Απάντηση