Το αληθινό «κορίτσι με το τατουάζ»

Στις 19 Απριλίου 2013 αναμένεται να ανακοινωθεί η τιμωρία για την εμπλοκή της 24χρονης Ρωσίδας που είναι γνωστή ως η «πλέον σέξι χάκερ» σε απάτη εκατομμυρίων δολαρίων με την χρήση «κακόβουλου» λογισμικού. Από αυτήν, η Kristina Svechinskaya και εννέα ακόμα άνθρωποι κατάφεραν να αποκομίσουν 3 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές τράπεζες και 9 εκατομμύρια από βρετανικές.

Μετά από δύο αναβολές, η υπόθεση μετατέθηκε για την 19η Απριλίου 2013 στην Νέα Υόρκη, μεταδίδει το Russian Legal Information Agency. Η νεαρή κοπέλα κατηγορείται για την συμμετοχή της σε διεθνές κύκλωμα που χρησιμοποιούσε εκατοντάδες πλαστούς λογαριασμούς για να κλέψει εκατομμύρια δολάρια από τράπεζες. Η Κριστίνα φέρεται να άνοιξε λογαριασμούς με ψευδώνυμο, στους οποίους κατέθεσε 35.000 δολάρια και έκανε ανάληψη $11.000. Η νεαρή κοπέλα εμφανίζεται να χρησιμοποίησε επίσης, πλαστά διαβατήρια. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται μπορεί να της στοιχίσουν συνολικά 40 χρόνια ζωής στην φυλακή.

 

Παρά τον τίτλο που της έχει αποδοθεί, η Svechinskaya δεν είναι «χάκερ». Ο όρος που χρησιμοποιείται για όσους εμπλέκονται σε ανάλογες υποθέσεις είναι… «μουλάρια που κουβαλούν λεφτά». Οι απατεώνες βασίζονται σε «επτά θανάσιμες αδυναμίες» που αναζητούν στο Διαδίκτυο για να εντοπίσουν χρήστες που θα δεχτούν να συνεργαστούν μαζί τους. Μια από αυτές, το σεξαπίλ, ταίριαζε στο προφίλ της Kristina Svechinskaya. Εκτός από το σεξαπίλ, στο προφίλ της Ρωσίδας περιλαμβάνονται οι όροι φοιτήτρια, με εξαιρετικά μικρό οικογενειακό εισόδημα, που φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και είχε χάσει πρόσφατα τον πατέρα της.

Πηγή: Rizopoulos Post

Απάντηση