Στην ΕΛλάδα ένα από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

Μπορεί οι οίκοι αξιολόγησης να κατατάσσουν την Ελλάδα στα σκουπίδια, όπως όμως τραγουδά ο Πασχάλης Τερζής «στα υπόγεια είναι η θέα». Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο flavorwire, που φιλοξενεί κυρίως καλλιτεχνικά θέματα, στη Σαντορίνη βρίσκεται ένα από τα 20 ωραιότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο, η «Ατλαντίδα», το οποίο μάλιστα στη σχετική λεζάντα χαρακτηρίζεται «ηλιοφίλητο» (sun-kissed).

Ας θυμηθούμε ότι φέτος τον Φεβρουάριο, το «Σινέ Θησείο» ανακηρύχτηκε πρώτο στη λίστα με τα τα 10 ωραιότερα σινεμά σινεμά στον κόσμο.

Επομένως, εκτός από «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου», η Ελλάδα έχει να προσφέρει στον ψαγμένο ταξιδιώτη και κάποια άλλα πράγματα.

Αφορμές να γκρινιάξουμε και να ασκήσουμε κοινωνική κριτική έχουμε άφθονες, όμως σήμερα, με το θερμόμετρο να αγγίζει σαραντάρια, αξίζει να ταξιδέψουμε νοερά στα όμορφα βιβλιοπωλεία του καταλόγου του flavorwire, που βρίσκονται σε διάφορες πόλεις: Μάαστριχτ, Μπρατισλάβα, Πεκίνο, Πόρτου (Πορτογαλία), Λισαβόνα, Βρυξέλλες, Λος Άντζελες, Παρίσι, Τόκιο, Μιλάνο, Μπουένος Άιρες, Σάο Πάολο, Πόλη του Μεξικού κ.ά. Εξάλλου, δεν έχουμε υποχρέωση ούτε να αγοράσουμε ούτε να διαβάσουμε τα βιβλία που έτσι κι αλλιώς δεν θ’ αγοράσουμε!

One thought on “Στην ΕΛλάδα ένα από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία στον κόσμο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: