Από τραγωδίες πάμε καλά…

Σαν πολλές τραγωδίες, όπως χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ, δεν έχουν πέσει τον τελευταίο καιρό; Αν αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τα βλέπαμε στο σινεμά, θα λέγαμε «πολύ μελό αυτός ο σκηνοθέτης, βρε παιδάκι μου!»

Δύο γυναίκες, η μια πολύ νέα, η άλλη μεσόκοπη, αυτοκτόνησαν πρόσφατα, με τραγικό μάλιστα τρόπο. Η μία απαγχονίστηκε μες στο δωμάτιό της, η δεύτερη σάλταρε στον γκρεμό. Και επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας πέθανε από ανακοπή, στην ουρά της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της δυστυχίας της 29χρονης παρουσιάστριας ήταν η αποτυχία της πλαστικής επέμβασης που είχε κάνει στη μύτη της. Για τη γυναίκα που βούτηξε στο κενό στην Έδεσσα δεν ξέρουμε ούτε την ακριβή ηλικία της, ούτε το όνομά της, ούτε τις αιτίες που την οδήγησαν έως εκεί. Ξέρουμε μόνο ότι βρήκε το θάνατο αφού ήπιε τον τελευταίο της καφέ… τον οποίο δεν είχε χρήματα να πληρώσει. Όπως έγραψε μια τοπική εφημερίδα, θέλησε να δώσει, αντί για χρήματα, το ελβετικό ρολόι που φορούσε.

Οι στατιστικές λένε ότι οι άνδρες αυτόχειρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες. Να όμως που, όπως «ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν», έτσι και στη μνημονιακή Ελλάδα και οι γυναίκες αυτοκτονούν. Ενώ ο θάνατος των ηλικιωμένων από «φυσικά αίτια» είναι μια ανάσα για τα λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία.

Τραγωδία, λοιπόν, η αυτοκτονία της μιας γυναίκας, τραγωδία και της άλλης. Μήπως όμως τραγωδία δεν ήταν μόνο ο θάνατός τους, αλλά και η άγνωστή μας ζωή τους;

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα της καθημερινότητας, πληθαίνουν οι φήμες για εκλογές. Γιατί όχι; Τραγωδία είναι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, μια τραγωδία που γεννά αναρίθμητες προσωπικές τραγωδίες.

Απάντηση