Φέρνουν το στρατό να φυλάξει τη Μέρκελ;

Καλύτερη αφορμή δεν θα μπορούσαν να βρουν οι επιτελείς της κυβέρνησης προκειμένου να εγκαταστήσουν στην Αθήνα τη μονάδα στρατού που εκπαίδευαν επί μήνες ώστε να χρησιμοποιείται κατά διαδηλωτών σε ειδικές περιπτώσεις. Η εισβολή των απλήρωτων του Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο κινητοποίησε τις σχετικές διαδικασίες και σύντομα φτάνουν από το Κιλκίς στην Αθήνα δύο διμοιρίες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που αριθμούν περίπου 50 άνδρες, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση και καταστολή του πλήθους.

Πρόκειται για τους ένοπλους και ένστολους που συμμετείχαν προ μηνών στην άσκηση «Καλλίμαχος» και της οποίας η δραστηριότητα φαίνεται σε άσκηση στο βίντεο παρακάτω. Ο εξοπλισμός των μονάδων αυτών περιλαμβάνει ασπίδες, κλομπ, κράνη, δακρυγόνα και προστατευτικά σώματος, όπως οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν κάθε ενδεχόμενο να εμπλακούν οι στρατιωτικοί αυτοί σε επιχειρήσεις εκτός στρατοπέδων. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να γίνει πιστευτός, εκτός αν ξαφνικά η φύλαξη των γραφείων του Επιτελείου απέκτησε τόσο μεγάλη σημασία, που μια ισχυρότερη περίφραξη δεν είναι αρκετή.

Το πιθανότερο είναι ότι η κίνηση αυτή έχει κατ’ αρχάς εκφοβιστικό χαρακτήρα αλλά επίσης εντάσσεται στη εν εξελίξει εδώ και χρόνια διαδικασία στρατιωτικοποίησης της αστυνομίας. Όπως έχει γίνει σε αρκετές άλλες περιπτώσεις άλλωστε, «ειδικές συνθήκες» επιβάλλουν κατά καιρούς «έκτακτα μέτρα». Καθόλου απίθανο λοιπόν το ενδεχόμενο οι διαδηλώσεις εναντίον της Μέρκελ να αποτελέσουν και μια πρόβα τζενεράλε για τα χακί πάνοπλα ΜΑΤ.

Το βίντεο άλλωστε που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το ΓΕΣ, αποδεικνύει ότι οι άνδρες αυτοί εκπαιδεύτηκαν και στρατολογήθηκαν όχι για μάχες εντός στρατοπέδων αλλά για οδομαχίες εναντίον πολιτών διαδηλωτών. Μένει να δούμε πότε η συγκεκριμένη εικόνα από άσκηση επί χάρτου θα γίνει τρόμος επί δρόμου…


 

Απάντηση