Στουρνάρας και ξερό ψωμί: αηδιαστικό γλείψιμο από “Τα Νέα”

Στη σύσταση ΜΚΟ μαζί με τον Στέφανο Μάνο για την αξιοποίηση-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσία φέρεται μπλεγμένος ο κ. Στουρνάρας.

Αφού μας τελείωσε ο κύριος Ράπανος, τα ΜΜΕ της διαπλοκής αντιμετωπίζουν τον Γιάννη Στουρνάρα διευθυντή του ΙΟΒΕ (δορυφορικό παράρτημα επιχειρηματικών συμφερόντων)  σαν να είναι η τελευταία Κόκα Κόλα στην έρημο ή ο νέος Μεσσίας.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο εκλεκτός και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ (μεταξύ άλλων) κ. Στουρνάρας έχει προτεραιότητα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Απολύτως δικαιολογημένα ο Νίκος Μπογιόπουλος, στη στήλη του στο «Ριζοσπάστη», χαρακτηρίζει «λιβανωτό» το δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας «Τα Νέα» την Τετάρτη στον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ιδού ένα μικρό δείγμα:

«Γεννημένος διαπραγματευτής»,

είναι «πολιτικό μυαλό»,

είναι «ικανός μακροοικονομολόγος»,

«η οικονομική κατάρτισή του είναι πολύ μεγάλη»,

τον διακρίνει «αποτελεσματικότητα»,

είναι «λιτοδίαιτος»,

είναι «δεινός κολυμβητής»,

του «αρέσουν τα ανέκδοτα και η γυμναστική»,

«έχει αντοχές μεγάλες» αφού στην παραλία ακριβώς κάτω από το εξοχικό του «κάνει τρία χιλιόμετρα πήγαινε κι άλλα τρία χιλιόμετρα έλα»,

όμως, ανάμεσα στα (πολλά) άλλα, «το μεγαλύτερο προτέρημα του νέου υπουργού Οικονομικών είναι ότι στο παρελθόν έχει υπερασπισθεί με επιτυχία τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη καιέχει αποτρέψει την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας» (!)…

Παρεμπιπτόντως, είναι και «απείθαρχος» απέναντι στη Γερμανία…

To λιβάνισμα συνεχίζεται και την Πέμπτη, αυτή τη φορά διά χειρός Δημήτρη Μητρόπουλου (“Αγιογραφίες”):

«Σε εσωτερικό και εξωτερικό ο Στουρνάρας θα είναι χρήσιμος σύμμαχος. Είναι επικοινωνιακός, αλλά και άσος στα οικονομικά. Είναι αθεράπευτα αισιόδοξος, αλλά ξέρει και τις δυσκολίες της δουλειάς. Είναι επίσης ικανός στη διαπραγμάτευση και, το σημαντικότερο, στον χειρισμό ανθρώπινων σχέσεων. Τέτοιες δεξιότητες έχει, ειρήσθω εν παρόδω, και ο Σαμαράς».

Αυτός δεν είναι υπουργός, είναι η τελειότητα προσωποποιημένη, είναι ο Ράμπο της οικονομικής επιστήμης!

Μα κανείς δεν έχει πει στους δημοσιογράφους των «Νέων» ότι και στο γλείψιμο χρειάζεται ένα μέτρο, αλλιώς αυτό δεν φαίνεται διόλου πειστικό;

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε πει ότι το όραμά του είναι να κάνει τη Θεσσαλονίκη “Ντουμπάι των Βαλκανίων”. Ένα παρόμοιο όραμα έχει και ο Γ. Στουρνάρας για το  αεροδρόμιο του Ελληνικού που θέλει να το κάνει Κούβα του  Μπατίστα στην Αττική, όπως ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του στους “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη το Νοέμβριο του 2011, οχτώ μήνες προτού αναλάβει υπουργός:

«Το Ελληνικό εδώ και χρόνια θέλαμε να το κάνουμε μόνο πάρκο, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα μέρος πάρκο και το υπόλοιπο να το κάνουμε το Μόντε Κάρλο της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα 7 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό Μόντε Κάρλο».

¨

One thought on “Στουρνάρας και ξερό ψωμί: αηδιαστικό γλείψιμο από “Τα Νέα”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: