Συνέντευξη Γ. Στουρνάρα: θράσος, χιούμορ και… ωριμότης

 

Το θράσος περίσσευε στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ. Ο υπουργός που συνδέθηκε με τα πιο αντεργατικά μέτρα στα μεταπολεμικά χρονικά έπλεξε το εγκώμιο του ελληνικού λαού -για την ακρίβεια, ύμνησε την ωριμότητά του, δηλαδή τη μοιρολατρία με την οποία οι Έλληνες υπομένουν την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης.

«Έχουμε πια γίνει φίλοι με τον Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε, παρά τη διαφορετική τους επαγγελματική, πολιτική ακόμα και οικογενειακή προέλευση: «εμένα ο πατέρα μου ήταν αριστερός», είπε.

Και τα τρία κόμματα είναι μονοιασμένα και αγαπημένα,τόνισε. Επιπλέον «υπάρχει ένα πολύ καλό χιούμορ ανάμεσά μας». Είναι «μια ωραία ατμόσφαιρα» οι άνθρωποι…

Ακόμα προχώρησε στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει το 2014 στις αγορές. Τόνισε ότι τον επόμενο χρόνο τελειώνουν τα χρήματα που θα παίρνει η Ελλάδα από την Ε.Ε οπότε είναι απαραίτητο η Ελλάδα να έχει να δανειστεί από τις αγορές. Πως θα γίνει αυτό;

Βασική προϋπόθεση έθεσε την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 για το 2013 και τα επόμενα χρόνια ώστε να πετύχει η κυβέρνηση με συγκεκριμένα μέτρα και την έγκριση των δανειστών ένα νέο κούρεμα του χρέους.   Την καραμέλα περί «επιστροφής στις αγορές» την ακούμε εδώ και τρία χρόνια και θεωρείται μάλλον απίθανο σενάριο από τους οικονομικούς αναλυτές.

Από τις 16 Μαϊου θα δούμε τι καλό χιούμορ θα υπάρχει ανάμεσα στο ένα εκατομμύριο και πλέον εργαζόμενους που θα δουν το μισθό τους να μειώνεται μέχρι και 35% καθώς λήγει η μετενέργεια και οι συλλογικές συμβάσεις τινάζονται στον αέρα και όσοι προσλαμβάνονται από εδώ κι εμπρός μπορεί να αμείβονται σύμφωνα με συμβάσεις των 586 ευρώ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος Νίκος Πολίτης, που βρισκόταν στο στούντιο της ΝΕΤ, συμβούλεψε τους Έλληνες να μη φοβούνται τη χειρωνακτική δουλειά. Οι ξένοι εργάτες στη Μανωλάδα παίρνουν 15 ευρώ, όμως αν το παιδί μας πεινάει, και τα 15 ευρώ καλά είναι! «Ο δικός μου ο ο πατέρας έκανε πέντε δουλειές, όλες χειρωνακτικές», είπε στους λεπτεπίλεπτους Έλληνες που δεν είναι πρόθυμοι να εργαστούν σαν Μπαγκλαντεσιανοί… (Αλήθεια, οι προγιαγιάδες μας έπλεναν τα ρούχα στο ποτάμι, επομένως γιατί η σύγχρονη Ελληνίδα να χρειάζεται πλυντήριο και ηλεκτρικό ρεύμα;) Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Πολίτη να μην είναι τόσο σκληρός απέναντι στον υπουργό και τόσο μαλακός απέναντι στον τεμπέλη Έλληνα.

Ε ρέ γλέντια, που μας περιμένουν στις 16 Μάη μήνα… Ε ρε ωριμότης!

 

 

 

 

Απάντηση