Πάνος Σκουρλέτης: Η ώριμη στάση των πολιτικών δυνάμεων θα σταματήσει τον φαύλο κύκλο βίας

 Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε τόσο καιρό για επικείμενη προβοκάτσια αλλά σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις επιφυλάσσεται να συνδέσει τις επαγγελματικές εκτελέσεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με οργανωμένο σχέδιο «σκοτεινών κύκλων»

«Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες που υπονομεύουν τη δημοκρατία» τόνισε μεταξύ άλλων για τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.  Σημειώνει ωστόσο πως η «δημοκρατία βέβαια έχει το δικό της τρόπο να αμύνεται, να απαντάει». Ο Πάνος Σκουρλέτης κάνει για ένα φαύλο κύκλο βίας με νεκρούς που πρέπει να σταματήσουμε και πως αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την «ώριμη πολιτική στάση που πρέπει να δείξουν οι πολιτικές δυνάμεις». 

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη στη Σία Κοσιώνη:

«Προφανώς μένει να αποσαφηνιστούν διάφορες πλευρές αυτής της στυγερής δολοφονίας {…} αλλά είναι σαφές ότι αυτή η εγκληματική ενέργεια, αυτή η δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων χτυπάει και βάλλει κατά της δημοκρατίας. Η δημοκρατία βέβαια έχει το δικό της τρόπο να αμύνεται, να απαντάει. Οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις να απομονώσουν πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τέτοιου είδους ενέργειες που τελικά υπονομεύουν και τη δημοκρατία αλλά αν θέλετε και τους αναγκαίους κοινωνικούς αγώνες για την προστασία της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων της κοινωνίας.

Αν έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας , οφείλουμε να τον σταματήσουμε διότι έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι αυτός ο κύκλος  συρρικνώνει και υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών, νομιμοποιεί μεγαλύτερο αυταρχισμό και καταστολή.  Μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο βίας με νεκρούς που πρέπει να σταματήσουμε, αλλά αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την ώριμη πολιτική στάση που πρέπει να δείξουν οι πολιτικές δυνάμεις. Εάν θελήσουν οποιοιδήποτε να κερδοσκοπήσουνε, να κερδίσουνε εντυπώσεις, να θελήσουν να  επιβεβαιώσουν σαχλές και ανιστόρητες εκτιμήσεις και προσεγγίσεις τότε θα παίξουν το σενάριο της αποσταθεροποίησης.»

Απάντηση