Οι Stone Roses επιστρέφουν με νέο single μετά από 20 χρόνια!

Οι Stone Roses υπήρξαν ένα θρυλικό βρετανικό συγκρότημα (καμία σχέση με τους Rolling Stones), που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 συνδύασαν με μοναδικό τρόπο την ανεξάρτητη βρετανική ροκ με την ανερχόμενη τότε χορευτική/ηλεκτρονική μουσική. Διαλύθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 έχοντας στο ενεργητικό τους μόλις δύο άλμπουμ (το δεύτερο με τον μεγαλεπήβολο τίτλο Η δευτέρα παρουσία Second Coming). Ακόμα και αν δεν πούλησαν ποτέ τόσους δίσκους όσους οι συμπατριώτες τους Oasis και Blur άφησαν το αποτύπωμα τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Σήμερα πάνω από 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας τους δισκογραφικής δουλειάς επιστρέφουν με νέο Single «All for One» (Όλοι για Έναν) και σύντομα νέο δίσκο (Τρίτη παρουσία;).

Το τραγούδι μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις πρώτες μέρες του συγκροτήματος, με εντελώς 90’s vintage αισθητική και απευθύνεται κυρίως στο παραδοσιακό τους ακροατήριο.

Οι μάλλον αφελείς στίχοι «Όλοι για έναν, ένας για όλους, αν όλοι ενώσουμε τα χέρια μας μπορούμε να τα καταφέρουμε» δεν διεκδικούν φυσικά δάφνες πρωτοτυπίας (θυμίζοντας κάτι μεταξύ Αλέξανδρο Δουμά και Γιάννη Ρίτσο) αλλά ταιριάζουν απόλυτα με το πνεύμα του συγκροτήματος.

Πριν λίγες βδομάδες σε πείσμα των καιρών οι Stone Roses γέμισαν όλο το Μάντσεστερ με αφίσες του logo της μπάντας, το λεμόνι.

stoneroses

Απάντηση