Στημένες δημοσκοπήσεις: «Αν θέλετε δημοκρατία πατήστε 1»

Για ποια δημοκρατία μιλάμε;

Ακούστε το απίστευτο ηχητικό ντοκουμέντο, που αποδεικνύει πόσο στημένες και αντιεπιστημονικές είναι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις. Πέρα από την παράταξη που ανέδειξε το θέμα είναι φανερό ότι αδικούνται όλα τα μικρά κόμματα .  Ακόμα και αυτές οι άθλιες και στημένες μετρήσεις βέβαια είναι πιο κοντά στην αλήθεια από τις ιντερνετικές δημοσκοπήσεις που δεν έχουν την παραμικρή αξιοπιστία. Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση εταιρείας. Οι καταγγελίες είναι χιλιάδες. Όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση για την ποιότητα της μιντιακής  «δημοκρατίας» που μας πλασάρουν.

Η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ανέδειξε αναφέρει αναλυτικά:

Καταγγελίες για στημένες δημοσκοπήσεις έρχονται καθημερινά από μέλη και φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι αυτό της «δημοσκόπησης» που διενεργεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επίβλεψη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά. Σε ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποκαλύπτεται πως η ηλεκτρονική δημοσκόπηση θέτει στην επιλογή των ερωτώμενων 15 κόμματα σε δύο κατηγορίες («μεγάλα» και «μικρότερα»).
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελεί καμία από τις 15 δυνατές επιλογές. Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στους «ειδικούς» τα βασικά; Όπως το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν 8ος πανελλαδικά συνδυασμός στις προηγούμενες εκλογές του 2009 και ότι τα ψηφοδέλτια που υποστήριξε στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 άγγιξαν το 2%;
Δεν περιμέναμε ωστόσο κάτι καλύτερο από μια δημοσκόπηση που οργανώνεται από τον Επαμεινώνδα Πανά. Ο Πανάς υπήρξε στέλεχος του φασιστικού ΕΝΕΚ στη δεκαετία του ’80, παρέα με άλλους νεοναζί όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια της «πολιτικής» του καριέρας, ο Πανάς βρήκε στέγη στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Φασίστες όπως ο Πανάς δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια, ούτε για να διδάσκουν φοιτητές, ούτε για να προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη.
Ας μην ελπίζουν ότι οι (κρυφές ή φανερές) δημοσκοπήσεις τους θα καταφέρουν να ανατρέψουν την πραγματικότητα ή να ανακόψουν τη δυναμική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι ένα υπαρκτό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα το καταγράψει και στις κάλπες, κόντρα στις στημένες προβλέψεις.

Απάντηση