Στάη: Θέλω να συνεχίσω στη ΝΕΡΙΤ

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η επιστροφή της Έλλης Στάη στην ΕΡΤ και στο απεργιακό της πρόγραμμα και κυρίως η  επιλογή της να καλέσει στο πάνελ των προσκεκλημένων τον διευθυντή του «Εθνους» Θανάση Τσεκούρα,  του οποίου η εφημερίδα κυκλοφόρησε κανονικά σπάζοντας την απεργία που είχε εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ.

Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της ΠΟΕΣΥ ζήτησαν να παρέμβουν στην εκπομπή και άσκησαν δριμεία στην  απαράδεκτη στάση του Θ. Τσεκούρα  όσο και στην ίδια την Ελλη Στάη για την επιλογή της να τον καλέσει στην εκπομπή, μια έμμεση νομιμοποίηση της απεργοσπασίας σε απεργιακή εκπομπή.

Ο Θ. Τσεκούρας παρά τους επικοινωνιακούς ελιγμούς τάχθηκε κατά των απεργών δημοσιογράφων και η Έλλη Στάη ζήτησε από τον διευθυντή του «Εθνους» να αποχωρήσει από το πάνελ για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Όπως έγραψε ένας δημοσιογράφος στα social media η επιστροφή της Στάη στην ΕΡΤ από αρκετούς εκλαμβάνεται μάλλον ως «το μαζεύουμε». Ως πρόγραμμα ομαλής προσγείωσης σε αναδιάρθρωση.

Μιλώντας για το θέμα της ΕΡΤ η Έλλη Στάη μάλλον ενισχύει αυτή την εκτίμηση, τουλάχιστον όσον αφορά τις προθέσεις της παρουσιάστριας.

Ναι μεν στην εξυγίανση αλλά…

«Ο λόγος που ήρθα στη δημόσια τηλεόραση είναι απολύτως συνειδητός» δήλωσε στο Bήμα Fm και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνει μία συζήτηση για την εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης

«Το ζήτημα είναι πώς μπορείς να προσεγγίσεις ένα πρόβλημα με το λιγότερο δυνατό κόστος και με τρόπο ώστε να πείσεις ότι αυτό που κάνεις είναι καλό», ανέφερε και τόνισε ότι η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοικτή, όσο διεξάγεται η συζήτηση για το μέλλον της.

Η Έλλη Στάη δικαίωσε όσους πιστεύουν ότι η Έλλη με αυτό τον τρόπο δηλώνει παρούσα στη διάδοχη κατάσταση και θέτει υποψηφιότητα ως άνκοργουμαν της ΝΕΡΙΤ καθώς εξέφρασε την επιθυμία της να συνεχίσει να εργάζεται στη δημόσιο τηλεόραση ακόμα και μέσα στο νέο πλαίσιο.

Θα κριθώ και εγώ όπως όλοι στην αξιολόγηση

«Ο λόγος που ήρθα πριν από τρία χρόνια ήταν απολύτως συνειδητός, μπορούσα άνετα να είμαι αρκετό χρόνο ακόμα στον ιδιωτικό τομέα, ήρθα γιατί πιστεύω στο ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, κυρίως στη φάση αυτή την οποία ξεκινήσαμε να περνάμε εδώ και τρία χρόνια και θα διανύσουμε και άλλο διάστημα. Έχει ένα ρόλο έτσι και αλλιώς από τη φύση της, ο οποίος είναι ένας ρόλος πολύ κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Τώρα λοιπόν σε αυτή τη φάση, οι ανάγκες αυτές είναι δεδομένες. Εγώ θέλω να είμαι σε αυτό το πλαίσιο μέσα, τώρα αν πληρώ τους κανόνες της αξιοκρατίας αυτό είναι κάτι το οποίο προφανώς θα κριθώ και εγώ, όπως κρίνονται όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείσα για το μισθό της, είπε ότι παίρνει 2.500 ευρώ το μήνα καθαρά για την καθημερινή της παρουσία στο δελτίο ειδήσεων καθώς και για την εβδομαδιαία εκπομπή.  Η Έλλη Στάη άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων της.

Απάντηση