Πιάστηκαν στα χέρια ΑΚΕΛικοί και οπαδοί του Λιλλήκα

Συμμαχίας Πολιτών, είναι το νέο κόμμα του Γιώργου Λιλλήκα που έρχεται να ψαρέψει στα θολά αντιμνημονιακά νερά «ευρύτερο αντιμνημονιακό Κέντρο».  Στη Συμμαχία Πολιτών προσχώρησαν πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη όπως: οι πρώην βουλευτές του ΑΚΕΛ Άγης Αγαπίου και Κυριάκος Τυρίμος και του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης.

Επίσης, προσχώρησαν οι Στέλιος Αμερικάνος, Χριστόδουλος Ταραμουντάς και Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ, οι Σίμος Αγγελίδης και Χρίστος Σενέκκης του ΔΗΚΟ, ο επιχειρηματίας Πάνος Ιωαννίδης, ο μουσικοσυνθέτης Βάσος Αργυρίδης και η Ειρήνη Μάντολες.

Ένταση σημειώθηκε στη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το κτίριο της Βουλής, όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια.

Η Ένταση δημιουργήθηκε για ένα πανό που ανέρτησαν οι υποστηριχτές της «Συμμαχίας Πολιτών», στο οποίο αναγραφόταν ότι ο Χριστόφιας μας αρραβώνιασε με την Τρόικα και ο Αναστασιάδης, μας πάντρεψε. Μόλις είδαν το πανό οι υποστηριχτέςτου ΑΚΕΛ, αντέδρασαν έντονα και δημιουργήθηκε ένταση με σπρωξίματα και φωνές.

Στη συνέχεια, υποστηρικτές του Γ.Λιλλήκα, κατεύνασαν τα πνεύματα και κάλεσαν τους φίλους της «Συμμαχίας Πολιτών» να μετακινηθούν από τη θέση που βρίσκονταν και να παραταχθούν στη δυτική πλευρά της Βουλής

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «Εξω η Τρόικα από την Κύπρο», «η Κύπρος δεν θα γίνει προτεκτοράτο», «Λαέ πολέμα σου πίνουνε το αίμα». Διαδηλωτές κρατούν σημαίες της ΠΕΟ, αλλά και της Συμμαχίας των Πολιτών, καθώς είχαν συγκληθεί δύο διαφορετικές εκδηλώσεις.
Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και Στα μέτρα Λιτότητας είχε συγκαλέσει τη μία εκδήλωση στην οποία κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει το ΑΚΕΛ και άλλες οργανώσεις. Παράλληλα, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε καλέσει η Συμμαχία των Πολιτών.

 

Πηγή: Cyprusnews-Alithia Online

Απάντηση