Τέλος ο Σπύρος Χαλβατζής από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

   Αναμενόμενη σε ένα βαθμό η αντικατάσταση του Σπύρου Χαλβατζή από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ.  Ο Περισσός δεν μας έχει συνηθίσει να αλλάζει εκπρόσωπο στη «μέση της σεζόν» αλλά δεν αποτελεί πλέον μυστικό η δυσαρέσκεια του ιστορικού στελέχους από την κριτική που του ασκήθηκε στο συνέδριο και τη στάση που κράτησε η ηγεσία.   Τυπικά σε ανάλογες περιπτώσεις οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ αναφέρουν τα τυπικά ότι «θα του ανατεθούν νέα κομματικά καθήκοντα/παραμένει βουλευτής κλπ»

Όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ περιφρουρεί με αυστηρότητα τα εσωτερικά του, οπότε αντί να αποτολμήσουμε συγκεκριμένες υποκειμενικές ερμηνείες ας δούμε τι αναφέρει σχετικά το –έγκυρο συνήθως σε τέτοια θέματα-  Βήμα, του οποίου τα τελευταία ρεπορτάζ για το ΚΚΕ  δείχνουν να είναι πιο ενημερωμένα και από τον Ριζοσπάστη.

«Στο συνέδριο ο κ. Χαλβατζής διαφοροποιήθηκε και μάλιστα με έντονο τρόπο καθώς ορισμένοι επιχείρησαν να του επιρρίψουν την ευθύνη για την οικονομική κατηφόρα που έχει πάρει το ΚΚΕ με αιχμή την άλλοτε επιχειρηματική ναυαρχίδα του, την «Τυποεκδοτική», από την εποχή που ο ίδιος ήταν αρμόδιος ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου επί των οικονομικών του κόμματος.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες των ημερών ανέφεραν μάλιστα ότι ο κ. Χαλβατζής, αν και χαμηλών τόνων, εξερράγη κατά των «συντρόφων» του που πήγαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ορισμένοι δεν δίστασαν να του ασκήσουν κριτική επειδή δεν καταδίκασε δημοσίως (!) τις απόψεις που διατύπωσε ο γιός του, κ. Αλ. Χαλβατζής, ο οποίος αποχώρησε προ διετίας από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την ηγεσία του ως «φραξιονιστική ομάδα». (σ.σ η πληροφορία αυτή έχει επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές).

Στο συνέδριο ο κ. Χαλβατζής καταψήφισε την έκθεση για τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος ενώ ζήτησε να μην είναι ξανά υποψήφιος στη νέα Κεντρική Επιτροπή.»

Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Θανάσης Παφίλης. Ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο του.

Update: O Ριζοσπάστης σε πρωτοσέλιδο σχόλιο του την Πέμπτη 16.05 με τίτλο  «Για άλλη μια φορά εμπάθεια και ψεύδος» χαρακτηρίζει την αλλαγή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ως μια φυσιολογική εξέλιξη στο πλαίσιο της διάταξης των στελεχών του μετά το 19ο Συνέδριο. Υποστηρίζει ότι ορισμένες εφημερίδες -όπως η Αυγή- με ψέματα προσπαθούν να δυσφημίσουν το ΚΚΕ και τα στελέχη του. Α

 

 

Απάντηση