Μίκης Θεοδωράκης: Δεν θα αφήσω τον Λαφαζάνη να μου κλέψει την ιδέα!

Με ένα κείμενο-δήλωση ο 90χρονος Μίκης Θεοδωράκης παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας, υπερασπιζόμενος τις θέσεις της κίνησης Σπίθα που είχε ιδρύσει και ουσιαστικά έχει αδρανοποιηθεί.

O Μίκης αισθάνεται δικαιωμένος πολιτικά από τις εξελίξεις και την ίδια τη ζωή και μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου σαφώς ενοχλημένος από το σφετερισμό (όπως ισχυρίζεται) της ιδέας του από το Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη.  Όπως σημειώνει ο μουσικοσυνθέτης: «Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο.Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα»

Αναλυτικά η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ

σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,

Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.

Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.

Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.

Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.

Αθήνα, 21.8.2015

Μίκης Θεοδωράκης

One thought on “Μίκης Θεοδωράκης: Δεν θα αφήσω τον Λαφαζάνη να μου κλέψει την ιδέα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: