Πλημμύρισαν τη Σπάρτη με πλαστά 50ευρα!

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (17-3-2012) στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πέντε Έλληνες, δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 32 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες, ηλικίας 29, 39 και 28 αντίστοιχα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Τη σύλληψη έκαναν οι μηχανόβιοι της ΔΙΑΣ και μάλλον η σπείρα πήγε «καρφωτή» αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κινήσεις έγιναν «μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών». Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρήκαν και κατέσχεσαν, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.560 ευρώ, αποτελούμενο από είκοσι οκτώ (28) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και οκτώ (8) χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας, όπως άλλωστε φαίνεται και από μια προσεκτική ματιά στην ίδια τη φωτό των ευρημάτων.

Βέβαια, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ήταν μάλλον «ψιλικατζήδες» αφού ο 48χρονος επιχείρησε νωρίτερα ανεπιτυχώς, να ανταλλάξει σε περίπτερο της πόλης, ένα χαρτονομίσματα των είκοσι ευρώ, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας και ο περιπτεράς του το γύρισε πίσω. Κανείς δεν ξέρει όμως αν με αυτά τα χρήματα πλήρωναν για καιρό μετανάστες ή ανυποψίαστους και έτσι όλη η Λακωνία αρχίζει να «ψάχνεται»…

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Απάντηση