Επανίδρυση σοβιετικής λίγκας

Αναδημοσίευση από το contra.gr

Μετά από 21 ολόκληρα χρόνια το ενδεχόμενο επανίδρυσης της σοβιετικής λίγκας είναι πιο ορατό από ποτέ… Η ρωσική λίγκα εξετάζει την προοπτική δημιουργίας πρωταθλήματος που θα μετέχουν ομάδες των χωρών που ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση.

 

Σε δήλωση που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής, ο πρόεδρός της Σεργκέι Πριάντκιν ανέφερε: «Ορισμένες ομάδες ζήτησαν από τη λίγκα να εξετάσει την πρότασή τους για δημιουργία ενός πρωταθλήματος που θα μετέχουν σύλλογοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

 

Το ενδεχόμενο υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, κρίνοντας από τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα της λίγκας: «Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα και σωστή αυτήν την ιδέα. Η διοργανώτρια αρχή θα αρχίσει να κάνει τη διατίμηση το εν λόγω πρότζεκτ».

 

Από τη σεζόν 1990-91, όταν και διοργανώθηκε το τελευταίο πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση επανίδρυσής του. Αρκετοί είναι, εξάλλου, οι Ρώσοι φίλαθλοι που νοσταλγούν τις μονομαχίες των ομάδων τους με συλλόγους όπως η Ντιναμό Κιέβου, η Ντιναμό Τιφλίδας, η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Ντιναμό Μινσκ.

Απάντηση