Σαμαράς: «Εδώ δεν θα περάσει ο κομμουνισμός δεν θα γίνει Σοβιέτ!!»

«Ο Τσίπρας θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και ΑΣΕΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν συνέβαιναν. Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός». Αυτά δήλωσε χθες ο Σαμαράς μιλώντας στο Κορωπί.

Μα αν πιστέψουμε τους αρθρογράφους της Καθημερινής και άλλων νεοφιλελεύθερων εντύπων, η Ελλάδα ΗΤΑΝ Σοβιετία, ήταν η «τελευταία σοβιετική χώρα της Ευρώπης» ενώ το αμαρτωλό σοβιετικό της παρελθόν τερματίστηκε με τα μνημόνια και την τρόικα.
Επίσης στην Ελλάδα συνέβη το εξής παράδοξο: αυτοί που κατάντησαν τη χώρα Σοβιετία δεν ήταν οι κομμουνιστές, αλλ’ αυτοί που κυβερνούσαν, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και τώρα νοσταλγοί του σοβιετικού τρόπου ζωής δεν είναι τα κόμματα της τελευταίας συγκυβέρνησης, αλλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Η δήλωση αυτή του Σαμαρά αποχρωματίζει έμμεσα το ΚΚΕ γιατί εφόσον ο Περισσός διαβεβαιώνει ότι ΔΕΝ θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κίνδυνος σοβιετοποίησης της Ελλάδας απομακρύνεται. Εκτός και αν, σύμφωνα με τη νεοδημοκρατική συλλογιστική, το ΚΚΕ εκπροσωπεί μια ακόμα πιο καθαρόαιμη μορφή σοβιέτ απ’ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδόξως, το ερώτημα «Πόσο Σοβιετία ήταν η Ελλάδα προ μνημονίων;» δεν έχει τεθεί στις πολυάριθμες δημοσκοπήσεις των ημερών. Παρομοίως, δεν έχει τεθεί το ερώτημα «Πόσο σοβιετική, πόσο κομμουνιστική θέλετε την αυριανή κυβέρνηση;» με μια γκάμα απαντήσεως από το «Λίγο» έως το «Αρκετά» και το «Πάρα πολύ».

Ο Σαμαράς και οι δικοί του δεν φοβήθηκαν τον Καπετάν Γιώτη, δεν μοιάζουν να φοβούνται τον Καπετάν Κουτσουμπό, όμως φοβούνται την Καπετάνισσα Λούκα (την Κατσέλη), την Καπετάνισσα Θοδώρα (Τζάκρη), τον Καπετάν Δραγασάκη και, πάνω απ’ όλα, τον Καπετάν Αλέξη Τσε Τσίπρα που τάχα ονειρεύεται να ξαναχτίσει το Τείχος του Βερολίνου!

Μόνο πανικό φανερώνει αυτός ο παλιομοδίτικος αντικομμουνισμός, που επίσης εκφράστηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Βορίδη στον Ασπρόπυργο («Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερά ό,τι χρειαστεί και αν κάνουμε»). Το τι συγκαταλέγεται στο «ό,τι χρειαστεί» το αφήνουμε στη φαντασία του αναγνώστη…

Απάντηση