Υπάρχει μια πιο αντικομμουνιστική Δεξιά και τη θέλουμε, εξηγεί η κυρία Τριανταφύλλου

Οδηγίες προς τους ναυτιλομένους της Νέας Δημοκρατίας δίνει η Σώτη Τριανταφύλλου σε άρθρο της στον νεοδημοκρατικό Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.που είναι ταιριαστή αυλή  γι’αυτήν. 

Τη στιγμή που η Δεξιά όχι μόνο έχει συσπειρώσει τις παραδοσιακές δικές της δυνάμεις (π.χ. την Ντόρα) και έχει απορροφήσει ακροδεξιά πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ (Βορίδη, Γεωργιάδη), αλλά και συγκυβερνά με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, η Σώτη ανακαλύπτει πολυδιάσπαση και σύγχυση στη δεξιά παράταξη:

 

«Η τρομοκρατική στροφή της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο λαϊκισμό και τη σύγχυση της συντηρητικής παράταξης που έχασε την παραδοσιακή φυσιογνωμία της. Οι ιστορικές ενοχές έναντι της αριστεράς και η ψηφοθηρία οδήγησαν την ελληνική δεξιά σε πολυδιάσπαση: λαϊκή, αναχρονιστική δεξιά (τύπου ΛΑΟΣ), ψευτοαστική δεξιά, φιλελεύθερη κεντροδεξιά που κολακεύει την αριστερά (όπως έκανε προσφάτως ο Κώστας Καραμανλής επαινώντας τη «φρεσκάδα» του ΣΥΡΙΖΑ), θρησκευτική δεξιά.

                Ωστόσο η έλλειψη σαφούς περιγράμματος δεν ωφελεί κανέναν: όταν τα κόμματα ακολουθούν το φύσημα του ανέμου, παραβιάζοντας τις ιδρυτικές αρχές και ιδέες τους, επηρεάζεται αρνητικά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα…»

 

Πολύ τη χάιδεψε, πολύ την κολάκεψε την Αριστερά τόσα χρόνια η ΝΔ, υποστηρίζει η Σώτη. Μέχρι και ντολμαδάκια διά χειρός Μαρίκας έφαγε ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης. Πού είναι τα ξερονήσια, πού είναι το Σπουδαστικό της Ασφάλειας; Πού είναι το «σαφές περίγραμμα»;

Ασύδοτη την άφησε την Αριστερά η Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον στον ιδεολογικό τομέα, μοιάζει να πιστεύει η Σώτη, ταυτιζόμενη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του στο Μέγαρο είπε ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής οφείλεται «στην ασυδοσία της Αριστεράς, που επικρατούσε τόσα χρόνια». Τα ίδια είπε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης στη συνέντευξή του στον Κ. Μπογδάνο στον Σκάι την περασμένη εβδομάδα, όπου υποστήριξε ότι «η Αριστερά είναι ο μεγαλύτερος στρατολόγος της Χρυσής Αυγής», εξηγώντας ότι ο «πολιτικός τουρισμός» του ΣΥΡΙΖΑ στις υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας οδήγησαν τους κατοίκους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς.

Πάντως, αν ρίξουμε μια ματιά στα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ είναι φανερό ότι η ΝΔ έχει συλλάβει το μήνυμα της Σώτης, αφού δεν αφήνουν ούτε αριστερό κουνούπι να πετάξει στις κρατικές συχνότητες. Εδώ η Δεξιά, με τη γαλάζια, την πράσινη ή τη ροζ (δημαρική) μορφή της είναι ενωμένη, δυνατή, μονολιθική!  Προφανώς η σκληρή euro-trashποπ (μην προσβάλλουμε τη ροκ) της σημερινής ακροδεξιάς ΝΔ ταιριάζει γάντι με το ιδεολογικό πλαίσιο που περιγράφει η κυρία Τριανταφύλλου.

Προφανώς, η σαμαρική Σώτη ζει σε έναν διαφορετικό πλανήτη από ό,τι οι κοινοί Έλληνες θνητοί.

Απάντηση