H ζούγκλα των βραβείων MAD VMA

Για άλλη μια χρονιά η «γιορτή» απονομής μουσικών βραβεία MAD VMA μετατράπηκαν σε ρινγκ.  Όπως και 3 χρόνια πριν οι δύο πιο «δημοφιλείς» σύμφωνα με την πλατφόρμα Spotify Έλληνες τράπερ Snik και Light βρήκαν ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους στο συγκεκριμένο event. Όπως καταγγέλλουν οι καλλιτέχνες οι παραγωγοί των βραβείων με μια έννοια  ενθάρρυναν τις βιαιοπραγίες καθώς έβαλαν τους «αντίπαλους» τράπερ σε απόσταση αναπνοής με στόχο να προκληθεί σκηνικό έντασης και να υπάρξει δημοσιότητα. Snik και Light είχαν μαζί τους «στρατιές» από μπράβους να ξυλοκοπούν ανενόχλητοι, να πετάνε καρέκλες, να ανεβαίνουν πάνω στη σκηνή και να ρίχνουν σφαλιάρες στους από κάτω κλπ. «Όχι βία» προσπάθησαν να ψελλίσουν από τη σκηνή οι παρουσιάστριες, με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής ποπ να αποχωρούν αηδιασμένοι.  Καθώς η κατάσταση ξέφυγε από το όριο του σόου που ήθελαν να στήσουν, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης MAD VMA 2022 ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβληθεί στον τηλεοπτικό αέρα «κανένα τραγούδι και καμιά βράβευση προσώπων που συμμετέχουν σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

Mήνυμα του Light στον υπεύθυνο της παραγωγής του MAD VMA «Αν θεωρείς ότι βάζοντας τον ένα να κάτσει δίπλα στον άλλο θα υπάρξει κάποια αψιμαχία και σπρωξίματα που θα ανεβάσουν την τηλεθέαση κσι θσ δώσουν ψωμάκι στα panels κάνεις λάθος» . 

 

Ο Light μετά το περιστατικό ζήτησε μια ψεύτικη συγνώμη από όλες τις «μανούλες και τα παιδάκια» που είδαν αυτό το σκηνικό αλλά συμπλήρωσε ωστόσο λέγοντας «ότι δεν είμαστε θύματα, ούτε πουτάνες να κάτσουμε να τις φάμε».  Στο βίντεο ο Light εμφανίζεται να επιχειρεί μια αιφνιδιαστική επίθεση στο Snik στην πρώτη θέση των βραβείων (είχε προηγηθεί ξυλοδαρμος του Light από τους μπράβους του δεύτερου).  Ο Light φαίνεται ότι καταφέρνει να περάσει ένα-δύο ελαφριά χτυπήματα ωστόσο εγκλωβίζεται ανάμεσα στους μπράβους της αντίπαλης «τραπ συμμορίας» με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα πριν επέμβουν με καθυστέρηση οι δικοί του μπράβοι.  Μπράβοι, μαφίες, γκάνια (όπλα), drugs και το εμπόριο λευκής σαρκός είναι κυρίαρχο μέρος της τραπ κουλτούρας που αποτελεί ωστόσο και την πίσω όψη ολόκληρης της ελληνικής νύχτας, των χορηγών, και σόουμπιζ.

Πίσω από τα φώτα, πίσω από τα βραβεία απλήρωτοι εργαζόμενοι φτώχεια και ανεργία….

Μπορεί να έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια  από τότε που οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis ξεκίνησαν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των μισθών και των αποζημιώσεών τους από τον μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ομίλου MAD, Ανδρέα Κουρή, αλλά αυτή η αδικία εξακολουθεί να τους πνίγει.  Τα φώτα, κάμερες, τα beef και οι χορηγίες στήνονται σε ένα σκηνικό εκμετάλλευσης πάνω στις πλάτες απλήρωτων και απολυμένων εργαζόμενων.

 

Απάντηση