Δολοφονία μαθητή με άρωμα Δεκέμβρη στη Φλόριντα.

Η ιδιωτικοποίηση της καταστολής: σφαίρες εναντίον εφήβων

 

Λίγες μέρες πριν την 4η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, μια είδηση από την Αμερική δείχνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά σαν τραγωδία.

 

Έχουμε και λέμε.  To περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας ευυπόληπτος λευκός 45άρης, ο Μάικλ Νταν, πηγαίνει στην Τζάκσονβιλ της Φλόριντα για το γάμο του γιου του. Μετά την τελετή σταματά έξω από ένα κατάστημα γενικού εμπορίου. Η κοπέλα του μπαίνει μέσα για να αγοράσει ένα μπουκάλι κρασί. Αυτός την περιμένει. Κοντά στη θέση όπου έχει παρκάρει βρίσκεται σταματημένο ένα αυτοκίνητο με τέσσερις άοπλους μαύρους εφήβους που ακούν μουσική σε δυνατή ένταση. Ο Νταν τούς κάνει παρατήρηση, ακολουθεί μια λογομαχία κι έτσι εκείνος βγάζει το όπλο του και ρίχνει οκτώ-εννέα σφαίρες στο αυτοκίνητο. Δύο σφαίρες βρίσκουν τον 17χρονο μαθητή Τζόρνταν Ντέιβις και τον αφήνουν νεκρό. Η κοπέλα του Νταν επιστρέφει με το κρασί κι εκείνος πατάει γκάζι και φεύγει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!

 

Θα τον συλλάβουν την επόμενη μέρα, καθώς αυτόπτες μάρτυρες έχουν κρατήσει τον αριθμό του αυτοκινήτου του.

 

Ο δικηγόρος του θα δηλώσει ότι ο κύριος Νταν, που είναι συλλέκτης όπλων, ένιωσε ότι απειλείται και «φέρθηκε σαν υπεύθυνος πολίτης».

 

Οι ομοιότητες είναι ανατριχιαστικές: το μόνο που αλλάζει είναι η ιδιότητα του δολοφόνου: αστυνομικός στην Ελλάδα, πολίτης στη Φλόριντα. 16χρονος ο Αλέξανδρος, 17χρονος ο Τζόρνταν. Τότε ο  ειδικός φρουρός Κορκονέας απομακρύνθηκε από τη σκηνή του φόνου του Γρηγορόπουλου «με αργά και ήρεμα βήματα» σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, όπως ακριβώς και ο Αμερικανός πιστολάς. Ο Κορκονέας υποτίθεται ότι ένιωσε να απειλείται από τους άοπλους 16χρονους, όπως και ο Αμερικανός συλλέκτης όπλων

Απάντηση