Αγώνας ζωής στην Ευκαρπία

Για πολλοστή φορά οι πολίτες των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης έδειξαν ότι είναι μια γροθιά. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου 50, στην πολυπληθή ανοιχτή συνέλευση της Τετάρτης, το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες στο χώρο κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και σταμάτησαν εκ νέου τις εργασίες που πήγαν να ξεκινήσουν με την παρουσία τουλάχιστον 100 αστυνομικών κάθε ειδικότητας. Ξεχωριστό και ειδικό τόνο έδωσαν στην κινητοποίηση οι μαθητές της Ευκαρπίας με τους γονείς τους , αψηφώντας εκφοβισμούς και μεθοδεύσεις!

Η διοίκηση του συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης και της ΠΕΔΚΜ, αγνοώντας προκλητικά τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά, του δικτύου των 50 συλλόγων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του συλλόγου εργαζομένων Παύλου Μελά, εργαζομένων ΟΤΑ Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, της εξελικτικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ και πολλών άλλων, πραξικοπηματικά προωθεί την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Ευκαρπίας με τη συνδρομή και την κατοχή των ΜΑΤ.

Χρησιμοποιεί ακόμα και εργαζομένους στο Σύνδεσμο ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και σε δήμους, παρά τη θέληση τους και με την απειλή της απόλυσής τους (όπως μας κατάγγειλαν οι ίδιοι) με αποφάσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων Δημάρχων, τηλεστάρ, ανίκανων να οργανώσουν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων εδώ και δεκαετίες και επικίνδυνων για τη ζωή μας και το μέλλον της Πόλης. Συνυπεύθυνων για την οικολογική περιβαλλοντική , οικονομική και κοινωνική υποτέλεια – υποβάθμιση της Πόλης και του Νομού.

Οι κάτοικοι δηλώνουν:

«Εμείς αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας και όχι για την πολιτική μας καριέρα. Θέλουμε αυτοί που μας κοροϊδεύουν και αποφασίζουν με το έτσι θέλω τόσα χρόνια, όπως και για το ΣΜΑ Ευκαρπίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιτέλους ας τιμωρηθούν κάποιοι. Ας παραιτηθούν ακόμα ακόμα. Φτάνει. Πόσο ακόμα θα καταστρέφουν; Που είναι η αξιοπρέπεια τους; Ως πότε θα νομίζουν ότι μπορούν ξεγελούν τον Έλληνα πολίτη;».

Απάντηση