ΣΚΑΪ και αντικειμενικότητα των ΜΜΕ

 

Την αντικειμενικότητα των ΜΜΕ υπερασπίστηκε με πάθος ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου στη σημερινή “Πρώτη γραμμή” του ΣΚΑΪ, στο τέλος μιας συζήτησης για την απεργία στη Χαλυβουργία, στην οποία συμμετείχαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Μάκης Βορίδης (ΝΔ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και Κώστας Μαρκόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες).  «Δεν είναι το θέμα μας να είμαστε με τη μια ή την άλλη πλευρά, η δουλειά μας είναι η ενημέρωση. Ενημερωμένοι καλά είμαστε. Λέμε γενικώς να είναι ανοιχτό το εργοστάσιο. » 

Όλοι οι βουλευτές είπαν αυτά που αναμέναμε να πουν. Δηλαδή ο Βορίδης υπερασπίστηκε την «ιερότητα του δικαιώματος στην εργασία»  (όχι φυσικά των απολυμένων) : “Τι θα πει απεργοσπάστης;”, “τι θα πει αποφάσισε το σωματείο;”, “εγώ δεν θέλω να είμαι μέλος του σωματείου”. (Και προφανώς, αν εξαφανιστούν τα σωματεία, τόσο το καλύτερο για τον γνωστό “ακτιβιστή της δεξιάς”).

 

Ο Π. Λαφαζάνης είπε στον Μ. Βορίδη: “Έχετε καταργήσει κάθε συνταγματικό δικαίωμα, είστε μία κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και των βιομηχάνων”. Υπενθύμισε ότι «διάλογος δεν έχει γίνει ποτέ» μεταξύ των εργαζόμενων και της εργοδοσίας και πρόσθεσε ότι η οικογένεια Μάνεση «έχει πλάτες» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ως «υποχείριό» της.

 

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστεη η Χριστοφιλοπούλου και ο Μαρκόπουλος, μόνο χασμουρητό θα σας προκαλέσουμε αν επαναλάβουμε, έστω και σε περίληψη, τα λεγόμενά τους.

 

Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στη στάση του Δ. Οικονόμου, καθώς ο ΣΚΑΪ έχει επικριθεί για τον τρόπο που έχει καλύψει την απεργία και την επέμβαση των ΜΑΤ.

 

“Έχει παραλύσει όλο το λεκανοπέδιο Αττικής!” διαπίστωσε ο δημοσιογράφος, και η αιτία φυσικά ήταν η “ένταση” έξω από το εργοστάσιο, για την οποία προφανώς υπεύθυνοι θεωρούνται οι απεργοί, ενώ τα ΜΑΤ απλώς κάνουν τη δουλειά τους…

 

Όμως λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα οι τηλεοπτικές εικόνες από την Εθνική Οδό στον Ασπρόπυργο έδειχναν την κυκλοφορία να διεξάγεται ομαλά, ομαλότατα στο ρεύμα προς την Αθήνα, ενώ πράγματι υπήρχε μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς την Κόρινθο.

 

Πού την είδε την παράλυση σε ΟΛΗ την Αττική ο αντικειμενικός δημοσιογράφος; Tην ίδια ώρα (γύρω στις οχτώ το πρωί) οι ραδιοφωνικές εκπομπές έλεγαν ότι η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά παντού, με εξαίρεση την περιοχή του Ασπροπύργου.

 

Η δίψα του Δ. Οικονόμου για αντικειμενικότητα φάνηκε και όταν ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι εντοπίστηκε ραδιενεργό καίσιο στον περίβολο του εργοστάσιου της Χαλυβουργίας στο Βόλο. Ένας στοιχειωδώς αμερόληπτος δημοσιογράφος θα διέκοπτε τον βουλευτή και θα τον ρωτούσε πού στηρίζει αυτή τη σοβαρή καταγγελία. Από την απάντηση του καλεσμένου θα διαπιστώναμε αν αυτή η καταγγελία έχει βάση ή είναι ανυπόστατη. Η ουσία είναι ότι μια τέτοια καταγγελία ΔΕΝ την προσπερνάς, ιδίως αν είσαι ένας ραδιοτηλεοπτικός σταθμός που “προστατεύει το περιβάλλον”… Ειδάλλως, η συζήτηση για το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην εργασία θυμίζει μαθητική έκθεση τρίτης κατηγορίας…

 

Διαβάστε περισσότερα:

Στο skai.gr : Π. Λαφαζάνης: «Υποχείριο» των βιομηχάνων ο Σαμαράς

 Στο tvxs.gr : «Σφοδρή σύγκρουση  Λαφαζάνη-Βορίδη για τη Χαλυβουργία»

 

One thought on “ΣΚΑΪ και αντικειμενικότητα των ΜΜΕ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: