Ηθοποιός σημαίνει φως..αλλά και νερό, φαϊ, νοίκι

 

 Ο Πάνος Σκουρολιάκος, ένας ηθοποιός με 35 χρόνια θητεία στο θέατρο, τιμωρήθηκε από τον θεατρικό επιχειρηματία επειδή πήρε μέρος στη διήμερη απεργία που είχε κηρύξει η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για τις 24 και 25 Μαρτίου. ΄Οταν όμως επέστρεψε στο θέατρο, όπου παίζεται με επιτυχία ένα αργεντίνικο έργο, η  «Nonna», βρήκε όλα τα πράγματά του πεταμένα έξω, ενώ από τη διεύθυνση του θεάτρου τού ανακοινώθηκε ότι η συνεργασία τους δεν θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν. Να τι γράφει ο ίδιος:

Απήργησα, όπως αποφάσισε η Γ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Δεν έκανα κάτι ηρωικό. Τήρησα την στάση απέναντι στην κοινωνία, που τηρώ από 18 χρονών. Μετά από αυτό, ο καλός φίλος Δημήτρης Πιατάς, είχε το δυσάρεστο καθήκον να μου μεταφέρει εκ μέρους του θεατρώνη πως δεν θα είμαι στο θίασο, την επόμενη χειμερινή περίοδο, (παρότι οι διαπραγματεύσεις μας ήταν εν εξελίξει. Δεν υπήρχε οριστικό ΝΑΙ, ούτε οριστικό ΟΧΙ).

Κανένα πρόβλημα! Υπάρχουν πολλοί άξιοι ηθοποιοί για να υπηρετήσουν τον ρόλο μου. Το δεύτερο όμως που μου μεταφέρθηκε, (Ω! της μικρότητος και Ω! της κακογουστιάς), ήταν πως μου αλλάζουν καμαρίνι! Δεν ξέρω που ήθελαν να με «μετακομίσουν», αλλά ο Δημήτρης Πιατάς δήλωσε πως «Παραχωρώ το καμαρίνι μου στον κ. Σκουρολιάκο, και μεταφέρομαι εγώ στο δικό του.» Ήταν μιά στάση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ. Δημήτρη, το «ευχαριστώ» είναι λίγο, λίγο, λίγο…

Φίλες και φίλοι. Όσοι δεν θα έχετε δει τη «ΝΟΝΝΑ» , να την δείτε τον επόμενο χειμώνα. Εγώ δεν θα βρίσκομαι στη σκηνή, αλλά είναι ένα ωραίο έργο, μιά υπέροχη παράσταση, με λαμπρούς ηθοποιούς. Και όπως τραγούδησε και ο Χόρν, «Ηθοποιός σημαίνει φως…» (αλλά και νερό, τηλέφωνο, φαϊ, νοίκι…)

Από τη μεριά του θεάτρου ανακοινώθηκε το εξής:

«Μόνο αστείο θα μπορούσε να είναι ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον κ. Σκουρολιάκο λόγω της συμμετοχής του στην απεργία. Οι συζητήσεις περί των οικονομικών για τη νέα σεζόν έγιναν πριν 25 μέρες , δεν βρήκε η επιχείρηση με τον ηθοποιό και αυτό είναι όλο». Όμως ο Πάνος Σκουρολιάκος υποστηρίζει ότι οι συζητήσεις για τα οικονομικά είχαν γίνει, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί, αλλά η επιχείρηση τον τιμώρησε με επιδεικτικό τρόπο γιατί άσκησε το αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να απεργήσει.

 

Ο Π. Σκουρολιάκος δεν τιμωρήθηκε μόνο με επιδεικτικό, αλλά και με…θεατρικό τρόπο, σαν τον άπιστο σύζυγο που επιστρέφει στην οικογενειακή εστία και ανακαλύπτει ότι η κυρία του έχει πετάξει τα ρούχα του έξω από το παράθυρο. Στην πραγματικότητα, δεν τιμωρείται μόνο ο συγκεκριμένος ηθοποιός, αλλά απειλείται, τιμωρείται όποιος τολμά να σηκώσει κεφάλι είτε είναι ηθοποιός είτε ηλεκτρολόγος ή μαθητής ή δημοσιογράφος.

Απάντηση