Π. Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει

 

Στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι προέχει να «ξαναμπεί το  μνημονιακό πρόγραμμα σε τροχιά» απάντησε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.     Τόνισε ότι «είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχει τους στόχους του, αλλά κυρίως δεν βγαίνει με βάση τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας».  Επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής ενός καλύτερου χρόνου» για την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος.

Όπως σημείωσε: «Μπορούμε να σκεφτούμε αν αυτό το περίμενε ένα, δύο, τρεις μήνες τι θα σημαίνει για την ελληνική κοινωνία και οικονομία;  Εδώ έχουμε την υλοποίηση μιας πολιτικής που ούτως ή άλλως επιδρά καταστροφικά πια για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και για την ίδια την οικονομία. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής ενός καλύτερου χρόνου.

«Δηλαδή πότε θα είναι καλύτερα; Όταν θα πάει να κλείσει το 45% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως λένε πλέον όλοι οι έγκυροι αναλυτές; Όταν η ανεργία θα σκαρφαλώσει ακόμη πιο ψηλά; Γιατί θα είναι καλύτερα; Όταν θα χρειαστεί να υπάρξουν νέα μέτρα γιατί τα ελλείμματα θα έχουν πολλαπλασιαστεί;

«Αρα λοιπόν, αν μπορεί κανείς να οδηγηθεί σ’ ένα συμπέρασμα, είναι ότι τάχιστα πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτή η πολιτική. Είναι όρος επιβίωσης πια..».

 

Μιλώντας για την πρόταση κατάργησης του μνημονίου που κατέθεσε του ΚΚΕ ο Πάνος Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι θα την υποστηρίξει στη Βουλή  στο βαθμό που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους στα σημεία  και υπάρξουν κοινές απόψεις αλλά όχι στα ζητήματα που είναι έξω από το στρατηγικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ όπως το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

One thought on “Π. Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: