Αριστερός σκεπτικισμός για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικές αντιδράσεις έφερε σε οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει κοινοβουλευτική συζήτηση για πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς». Ο Περισσός κατηγορεί την Κουμουνδούρου για «ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση», καθώς «δεν έχει στην ουσία διαφορετική πολιτική, συμφωνεί στο κύριο, που είναι οι επιλογές του ευρωμονόδρομου». Ακόμη το ΚΚΕ επισημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με την πολιτική του να κοροϊδεύει το λαό, ότι με αναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών θα λύσει τα προβλήματα, βάζει εμπόδια στην αγωνιστική ανασύνταξη του κινήματος».

Όπως διευκρίνισε πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, «το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση». (βίντεο παρακάτω).

Πολιτική παρέμβαση για το θέμα έκανε και το Σχέδιο Β, μέσω σχετικής αρθρογραφίας. Όπως έγραψε ο Χρίστος Κατσούλας, «παραμένει ερώτημα αν έχει κάποιο νόημα μια τέτοια κοινοβουλευτική αντιπαράθεση που διαιωνίζει όρους επικοινωνιακής, τηλεοπτικής και επιφανειακής πολιτικής». Ακόμη ο αρθρογράφος διερωτάται γιατί δεν επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας το κοινοβουλευτικό αυτό όπλο όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, όταν «η λυκοσυμμαχία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλληλοεκβιάζοταν και αλληλοκαρφώνοταν κάνοντας ευάλωτη όσο ποτέ τη συγκυβέρνηση», ενώ «ο λαός ήταν στο δρόμο», συμπεραίνοντας ότι τη χρονική εκείνη στιγμή «θα μπορούσε η κυβερνητική αμηχανία και η λαϊκή αγωνιστικότητα να μεταφερθούν ΚΑΙ στη Βουλή».

 

 

Απάντηση