Συσσίτια και σεμινάρια; Γίνε εθελοντής με πιστοποίηση!

Μα ακόμα δεν έφτασε η Πρωταπριλιά! Είναι φυσικό να σκεφτεί κάτι τέτοιο όποιος ακούσει την είδηση ότι άρχισαν σεμινάρια για όσους θέλουν να εργαστούν εθελοντικά στα συσσίτια για τους πεινασμένους!

Δεν είναι ψέμα. Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) ξεκίνησε προγράμματα κατάρτισης για απασχολούμενους – εθελοντές σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για απόρους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, ενώ το πρώτο σεμινάριο έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Δήμο Κηφισιάς.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και όταν τελειώσουν θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.

Τα προγράμματα κατάρτισης του ΕΦΕΤ στοχεύουν να καλύψουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης: πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.

Αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Να φοράτε πλαστικά γάντια μιας χρήσεως όταν μοιράζετε φραντζόλες ψωμί. Να λέτε στους απόρους να μην τρώνε άπλυτα τα φρούτα και τα λαχανικά. Να προσφέρετε Red Bull, Monster και ενεργειακά ποτά σε όσους φαίνονται έτοιμοι να λιποθυμήσουν. Όταν δύο άποροι διαγκωνίζονται και τσακώνονται για μια σακούλα κρεμμύδια, να τους κοπανάτε με ένα κλομπ στο κεφάλι για να μη δίνουν το κακό παράδειγμα.

Απάντηση